Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Ориз с бекон и червен боб на фурна

Ориз с бекон и червен боб на фурна Снимка: Стоян Георгиев
Ориз с бекон и червен боб на фурна Снимка: Стоян Георгиев
Ориз с бекон и червен боб на фурна Снимка: Стоян Георгиев
Ориз с бекон и червен боб на фурна Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

Бобът може да се комбинира и с ориз.

Макар и да ви звучи нетипично.

Пробвайте, традициите не са това, което бяха.

Начин на приготвяне

Нарежете бекона на ленти и го запържете в 2-3 с.л. зехтин за 3-4 минути, като бъркате често. Добавете едро нарязания лук и пържете до прозрачност.

Сложете ситно нарязания чесън, а след около минута и ориза.

Разбъркайте, за да се намасли добре ориза и налейте малко от бульона.

Посолете и подправете с черен пипер.

Оставете ориза, за да поеме от бульона, и сложете двата вида червен пипер и няколко накъсани листа джоджен. Сложете още малко от бульона, отцедения боб и разбъркайте добре.

Прехвърлете в намаслен съд за печене, налeйте останалия бульон и сложeте още джоджен.

Печете 25-30 минути, в предварително загрята до 220 градуса фурна.

След 15 минути печене сложете обелените и нарязани на тънки колелца домати, посолете, налейте малко зехтин отгоре и довършете печенето.

В края може да печете само на горен реотан. Преди да извадите, проверете готовността на ориза.

Добър апетит.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените