Кои са любимите ястия на българите през 2012 година?
Храната, приготвяна от мама и баба.
Ястията, наложени му от дефицита на стоки и номенклатурата на националния туроператор "Балкантурист" през социализма като "Шопска салата", "Кавърма по радомирски", "Боб чорба по манастирски", "Яйца по панагюрски" "Чушки бюрек" и др.
Наследството от Османската империя - мусака, гювеч, имамбаялдъ, кьопоолу, баклава и др.
Ястията от кайма, приготвени на скара, като кебапчета, кюфтета, карначета или шишове, пържоли и навлезлите масово след падането на Берлинската стена - пици и паста, китайска храна, суши и др.
Как се храни българинът през 2012 година?
Продължава ли да си похапва това, което му е познато от мама и баба или наложено като масов вкус от заведенията.
Или опитва нови неща, търси нови продукти.
Продължава ли чубрицата да властва в българските кухни, а риган и мащерка да са познати най-често като чай?
Коя е напитката, която най-често присъства на българската трапеза - ракия, уиски, вино...
Къде се храним - у дома или навън.
Къде купуваме продукти?
Как ги избираме?
Кое е определящото - цената или качеството.
Задаваме всички тези въпроси с идеята да открием новите български класики.
Да видим дали са се променили хранителните ни навици.
Как се е отразила кризата на българина.
В следващите седмици ще ви предложим интересни събеседници по темата, а топ 10 на новите любими ястия ще приготвим в Home Cusine.