Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Новите български класики

Кои са любимите ястия на българите през 2012 година?
Новите български класики Снимка: Стоян Георгиев
Новите български класики Снимка: Стоян Георгиев

Кои са любимите ястия на българите през 2012 година?

Храната, приготвяна от мама и баба.

Ястията, наложени му от дефицита на стоки и номенклатурата на националния туроператор "Балкантурист" през социализма като "Шопска салата", "Кавърма по радомирски", "Боб чорба по манастирски", "Яйца по панагюрски" "Чушки бюрек" и др.

Наследството от Османската империя - мусака, гювеч, имамбаялдъ, кьопоолу, баклава и др.

Ястията от кайма, приготвени на скара, като кебапчета, кюфтета, карначета или шишове, пържоли и навлезлите масово след падането на Берлинската стена - пици и паста, китайска храна, суши и др.

Как се храни българинът през 2012 година?

Продължава ли да си похапва това, което му е познато от мама и баба или наложено като масов вкус от заведенията.

Или опитва нови неща, търси нови продукти.

Продължава ли чубрицата да властва в българските кухни, а риган и мащерка да са познати най-често като чай?

Коя е напитката, която най-често присъства на българската трапеза - ракия, уиски, вино...

Къде се храним - у дома или навън.

Къде купуваме продукти?

Как ги избираме?

Кое е определящото - цената или качеството.

Задаваме всички тези въпроси с идеята да открием новите български класики.

Да видим дали са се променили хранителните ни навици.

Как се е отразила кризата на българина.

В следващите седмици ще ви предложим интересни събеседници по темата, а топ 10 на новите любими ястия ще приготвим в Home Cusine.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените