Здравейте,
гъбената супа с манатарки е едно от любимите ястия в нашата домашна кухня.
Тази супа е балсам за стомаха, нежна и ароматна и невероятно вкусна.
С хубав френски препечен хляб със зехтин е истинска наслада.
Опитайте с хубаво вино.
Начин на приготвяне
Почистения и измит морков нарежете на тънки колелца.
Чесъна, лука и зелените подправки - на ситно.
Накиснете манатарките в зеленчуков бульон и оставете настрана.
Загрейте 3 с.л. зехтин и половината от маслото и задушете нарязаните на филийки печурки за 7-8 минути.
Добавете моркова, след това лука и чесъна, половината от зелените подправки и изцедените и нарязани манатарки.
Посолете и подправете с черен пипер.
Запазете бульона, в който сте киснали манатарките.
Сложете ориза, разбъркайте добре и налейте целия бульон.
След 20 минути налейте виното и оставете 10 минути без капак. Сложете останалото масло, налейте сметаната и проверете готовността на ориза.
Оставете още поне 5 минути на котлона.
Поднесете с пресен копър и чесън и брускети със зехтин, сол и червен пипер.
Да ви е сладко - на вас и на тези, за които готвите.