Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Студена зеленчукова супа "Вишисоаз"

Студена зеленчукова супа "Вишисоаз" Снимка: Стоян Георгиев
Студена зеленчукова супа "Вишисоаз" Снимка: Стоян Георгиев
Студена зеленчукова супа "Вишисоаз" Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

За тази студена френска супа прочетох за първи път в книгата "Поверително от кухнята" на Антъни Бурдейн.

Направихме я вкъщи и се получи много добре, затова решихме да я включим в предаването.

Супата е с малко продукти, но е много вкусна и е задължително да се опита.

Начин на приготвяне:

Почистете праза и картофите.

Праза нарежете на тънки колелца, а картофите - на малки кубчета.

В тенджера разтопете маслото и задушете колелцата праз за около 15 минути, като разбърквате често.

Добавете картофите и залейте с бульона. Варете на тих огън около 40 минути.

Посолете и подправете с черен пипер.

Свалете супата от котлона, прибавете сметаната и пасирайте.

Оставете да се охлади до стайна температура, след което приберете в хладилника.

Сервирайте супата поръсена с малко див лук.

Добър апетит:)

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените