Тез червени домати!

Здравейте, приятели! Тази седмица ще ви "разклатя" с най-добрите рецепти с домати. Ще ви ги предложа в различни размери и комбинации, и вярвам, че ще оцените този жест!

Пълнени домати с гъби, пълнени домати по оригинална рецепта от турската кухня, пълнени чери домати и домати с риба тон и яйца са само част от изкушенията, които дебнат отвсякъде. А изкусителните рецепти, които ви предлагам този петък, са...

Пълнен домат с риба тон и царевица

Продукти:

1 домат
2 листа маруля
½ консерва риба тон
3 с.л. царевица

Да го направим:

На домата му се отрязва капаче. Вътрешността му се изважда и нарязва на ситно. Част от нея се смесва с рибата тон и царевицата. С тази смес се напъва издълбаният домат. Поставя се върху накъсана маруля.

Втората рецепта също не е за изпускане!

Пълнени домати

Продукти:

3 доматa
200 г извара
50 г сирене
2 стръка пресен чесън
20 г орехи
1/2 връзка магданоз
2 яйца
сол
черен пипер

Да го направим:

Отрязват се капачета на доматите, а вътрешността им се издълбава с лъжичка. Яйцата се разбиват и смесват с изварата, натрошеното сирене и орехи, ситно нарязаните магданоз, пресен чесън, солта и черния пипер. С тази смес се пълнят доматите, захлупват се с капачетата и се пекат на фурна до готовност. Поднасят се върху листа от зелена салата.

Третото ми предложение за тази седмица е страшно и по име и по вкус!

Змейско гнездо

Продукти:

1/2 кг фетучини
3 доматa

3 яйца

150 г пушен бекон
сол
черен пипер
босилек
1 опак. масло
4 с.л. брашно
сол
1/2 л прясно мляко

Да го направим:

Пастата се сварява в гореща подсолена вода, отцежда се и се измива със студена вода.

Маслото се загрява и в него се пасира брашното. Разрежда се постепенно с прясното мляко при непрекъснато бъркане. Подправя се със сол и черен пипер. Това е вашият сос бешамел.

На доматите им се отрязват капачетата - откъм дръжките, и вътрешността се издълбава с лъжичка. Беконът се нарязва на тънки парченца и се изпържва в тиган без мазнина. Разпределя се в изкормените домати.

Форма за торта с пръстен се намазва с масло и се поръсва с галета. Дъното й се покрива с макароните спирали, а отстрани се оформя плитка от спагети и фетучини. Сосът се налива върху пастата равномерно, така че да напои цялата.

В средата на оформеното змейско гнездо се поставят трите домата, пълнени с бекон. Във всеки от тях се чуква по едно яйце. Формата се слага в предварително загрята фурна. Ястието се пече, докато белтъците побелеят.

Изважда се от фурната и се изчаква малко да се охлади. Формата се слага в плато и пръстенът й се маха. Гнездото се украсява със стръкчета пресен босилек.

Доматен уикенд!

Сандра

#1 daniel_defoe 12.08.2011 в 23:17:13

Красавица

#2 incompetent 14.08.2011 в 02:04:51

Пълнени домати с каша от сирене и вътрешността на домата - много бързо, много лесно, много вкусно!

#3 vrab 14.08.2011 в 13:43:00

Девойко, не би ли могла да ни предложиш нещо по оригинално и качествено в тез ежеседмични напъни твои?! Все ми се струва, че когато някой се е заел да учи другите на готварство, трябва сам да се постарае преди това. Няма да стане с детските ти спомени и с преписване от най-лошите готварски сайтове. Уменията ти вероятно предизвикват възхита у приятелите и роднините ти, но не и тук. Може ли, също така, ако не те затруднява много, да ни освободиш от безобразния си лигав стил, защото вместо апетита предизвикваш едни други позиви. Вижда се, че си хубавка, но трябват освен това и малко труд, а и щипка талант. С това твое личице бих си поговорил с теб за всичко друго, освен за готвене, ако ме разбираш Ако нямаш специално образование, самообразовай се! Става с много четене, включително и на научната литература по въпроса, не пропускай няколкото български научни труда по историческо хранене. Някои от тях ще намериш в Библиотеката на Археологическия институт на БАН и Централната медицинска библиотека. Можеш да започнеш със съботните кулинарни страници на Ясен Бориславов във в. "Сега", това е верния път. Писах тук за пръв и последен път. Надявам се да е станало ясно, че съм изключително добронамерен и бих искал само да те видя (чета!) на много по-високо равнище. На теб желая много успехи, което ще стане като бързо избягаш от сегашното любителство и отвратителен стил. Сигурен съм, че това ще стане с много решимост и малко усилия, ако си поне на четвърт толкова умна, колкото си и хубава.

Новините

Най-четените