Руската кухня може да звучи като terra incognita, но всъщност тя само чака да бъде разкрита.
Тя се състои от лесни ястия с прости продукти, а повечето рецепти са изключително подходящи за по-хладните дни, защото съдържат сезонни находки като червено цвекло, картофи, моркови и лук.
И, не, руската кухня не е само блини с хайвер и салата "Оливие".
Не е и изискани, но прекалено сложни рецепти като телешко "Строганов" или торта "Медовик", които ако искате да приготвите от-до у дома без готови съставки и полуфабрикати, ще ви отнеме прекалено много време.
В нея, както добре знаем, съществуват и неща като борш, пелмени и сельодка под шуба, но е голяма вероятността досега да не сме се престрашавали да ги приготвим.
Сега е времето да загърбим предразсъдъците в кухнята и да опитаме нещо ново, което този път няма да е от италианската или френската кухня, а ще идва от изток и ще е далеч по-елементарно за приготвяне.
В галерията ще видите осем руски ястия, които са идеални за тези хладни дни.