Асад иска да бъде помнен като спасител на Сирия

Сирийският президент Башар ал-Асад казва, че иска след 10 години да бъде помнен като човека, спасил Сирия. Това казва той в интервю за испанския вестник "Паис".

Той не даде конкретен отговор на въпроса дали тогава ще продължава да е президент.

Той заяви, че е готов на примирие, но само ако бунтовниците и техните международни поддръжници като Турция не се възползват от момента, за да спечелят позиции.

В интервюто Асад казва, че ще остане на власт, ако сирийският народ го желае. "Ако те не ме искат, не мога да направя нищо, не мога да помагам на страната си и следователно - трябва да си тръгна веднага", казва той.

Асад признава, че помощта, която му оказват Русия и Иран, е решаваща за успехите на армията му срещу силите на опозицията. "Имаме нужда от тази помощ, по простата причина, че 80 страни подкрепят по различни начини терористите. Някои го правят с пари, с логистична помощ, с оръжия или с бойци. Други предлагат политическа подкрепа в различните международни организации", казва Асад.

#1 Luca 21.02.2016 в 14:38:54

Спасил Сирия от населението си.

#3 TheRock 22.02.2016 в 09:42:47

На Хисбула са същите като ИДИЛ!!! Асад и идиот избиващ собствения си народ!

#4 Опитайте отново 22.02.2016 в 15:10:20

Хисбула е призната за терористична организация от Израел и САЩ,но не и от Европа. На 19.12.2014 година дойде новината,която бързо беше заметена под чергата,че Хизбула е задържала агента на МОСАД Мохамед Шорба.Официално е бил шеф на ''Външни операции''към военното крило на Хизбула,съответно отговорен за атентата в Бургас. Асад няма никакъв шанс да възстанови целостта на Сирия.Снощи Нетаняху мъркаше с басовия си тембър,че Сирия се нуждаела от ''балканизация'',някаква си федерализация...В Израел са готови на абсолютно всичко,за да не допуснат възстановяването на шиитската дъга от Иран до Ливан и както винаги,вадят кестените с чужди ръце на глупаците от Турция,Саудитска Арабия и Катар,които са си повярвали,че карат влака. Изненади ще има за всички,като единственото спорно петно на картата е къде ще минава сунитският коридор,разсичащ шиитската дъга.Заради това беше цялата война,а САЩ четири години се правеха на ощипана мома.И не Асад избива народа си,а паплач от над 80 държави беше събрана и въоръжена,за да ликвидира държавата Сирия. Опитайте пак.

#5 Оби Уан 22.02.2016 в 16:15:47

Опитайте отново | 22.02.201615:10 "...като единственото спорно петно на картата е къде ще минава сунитският коридор,разсичащ шиитската дъга..." *************** Най-вероятно ще съвпадне с някой тръбопровод...

#6 deowin 22.02.2016 в 17:32:58

>човека, спасил Сирия Добре се справя - засега я спаси от няколко милиона от населяващите я човеци. >ще остане на власт, ако сирийският народ го желае Несъмнено заради силното демократично наследство от баща си, когото сирийският народ жела в продължение на 30 години. Дори севернокорейските върховни лидери не са били пожелавани от народа си толкова дълго.

#7 pixie 22.02.2016 в 18:21:52

Кой народ да го желае? Дето напусна и продължава да напуска Сирия ли? И как ще разбере дали го желаят още, ще ги търси из Европа ли? Или ще си ги прибере обратно да гласуват за него? На фона на това движение на хора от Сирия в последните години не виждам кой остана там, че да го иска или пък не. Звучи доста откачено.

#8 Опитайте отново 22.02.2016 в 20:54:19

Преди седмица ционистката преса изтърбуши сетивата на света с 27-те загинали в Азаз,загинали от ракетен удар. Днес мълчат за вчерашната кървава серия от атентати в Хомс,Дамаск и Хасака с над 200 загинали мъже,жени и деца. Мълчат и за началото на отварянето на сунитския коридор.От вчера,мощна координирана атака на ДАЕШ и фронта ''Ан Нусра''е прекъснала коридора,по който се снабдява Алепо.

Новините

Най-четените