Жената, която се самовзриви в Истанбул, е рускиня

Жената, която се самовзриви при самоубийствен атентат пред полицейски участък в Истанбул, е рускиня, съобщи турското издание "Хюриет".

Името й е Диана Рамазова. Жената е разговаряла с с таксиметров шофьор на руски преди да отиде в полицейския участък, а в в мобилния й телефон имало номера от чужбина. При атентата освен жената-камикадзе загина и един полицай.

Инцидентът стана във вторник в историческия квартал "Султан Ахмет". Жената се обърнала към полицаите с молба за съдействие, тъй като й е изчезнало портмонето. Тя е говорила на английски език с "груб акцент".

Миналата седмица полицията арестува мъж, който хвърли гранати и откри стрелба в близост до шабквартирата на министър-председателя, но никой не пострада при атаката.

#3 pazzo 09.01.2015 в 00:20:11

Стига с журналистически глупости. Преди да преписвате - проверете. С тази фамилия може и да е руска гражданка , но определено не е рускиня. Аман от "спициалисти" в тази държава.

#4 Conspirator 09.01.2015 в 01:05:05

Ммм-дааа...Според сайта''Кавказкий узел''/Кавказки възел/е родена в Чечня и се казва Диана Рамазова.Пак според същия е родена в Дагестан и се казва Диана Рамазанова. Пенелопова ме вкара в размисъл.Имам приятел от детинство,който има фамилията Караколев.С него на млади години често ходихме с гаджета на Кара море и за първи път видяхме кара негър.Бяхме виждали кара цигани,но негър изобщо.Дето сега им казват/полит-коректно/афро-американци. Гледай ги ти Карамазови...има нещо кара-черно в тази работа.

Новините

Най-четените