Още осем случая на дифтерия в Испания

Осем деца са дали положителна проба за зараза с дифтерия в Испания. Това съобщава регионалното здравно министерство в Каталуния.

Децата са приятели от училището на 6-годишното момче на име Пау, което беше диагностицирано със смъртоносното заболяване миналата седмица. Това е първият случай на дифтерия в Европа за последните 28 години.

Всички осем деца са ваксинирани срещу заразата и не са проявили симптоми на заболяване. Пациентите са изолирани и се лекуват с антибиотици, за да не се допуска активизиране на болестта. Още 30 техни близки и роднини са подложени на изследвания за дифтерия.

Животът на момчето, от което тръгна заразата, се поддържа от системи заради сърдечносъдови и белодробни проблеми, както и заради бъбречна недостатъчност.

Състоянието му е критично, но стабилизирано, съобщават от болницата в Барселона.

Детето не е било ваксинирано по решение на родителите, които признаха, че "изпитват ужасна вина" за отказа от имунизация.

Дифтерията е инфекциозна и силно заразна болест, предизвикана от бактерията Corynebacterium diphtheriae. Разпространява се при пряк физически контакт или по въздушно-капков път. Ваксината ДФТ е включена в задължителния имунизационен календар.

#1 MD 11.06.2015 в 10:06:29

Къде сте антиваксъриии, не Ви чувааам.

#2 madreto 11.06.2015 в 10:15:03

Как къде са? Ваксинират си децата, както трябва. Може би са осъзнали, че по този начин застрашават живота и на останалите.

#3 Виктория Пенелопова 07 11.06.2015 в 11:31:16

По волята на една шепа ретрогради, би трябвало да живеем в пещерите и да умираме като мухи. Обзалагам се, че сега ще изскочи някоя бг-мама и ще изреве, че тази информация е платена от фармацевтичните компании, че от ваксините се хваща аутизъм, както твърди антиваксърското гуру Джейни Маккарти и че про-ваксърите би трябвало да "четат и да не се излагат" /Гутъл, напр./!

#4 Scooby Doo 11.06.2015 в 11:42:06

"Детето не е било ваксинирано по решение на родителите, които признаха, че "изпитват ужасна вина" за отказа от имунизация" Демек простотията на родителите я плащат децата. В случая детето най-вероятно ще заплати с живота си.

#5 Алилуйщина 11.06.2015 в 12:52:41

Ваксиниране не е еквивалентно на имунитет.Болестите сред населението са намалявали още преди започването на масовите ваксинации 50-60-те години. Най-важно - образовайте се, прочетете някаква медицинска литература, прочетете за страничните ефекти, за които лекарите не говорят, но ги има в описанието на ваксините и тогава преценявайте. ...и защо никой не публикува подобни неща? „Клиничното основание за ваксинациите е тяхната способност да стимулират продукцията на антитела у реципиента - факт, който никой не оспорва. Това, което не е ясно, обаче, е дали подобна продукция на антитела означава добър имунитет. Деца с недостиг на гама-глобулин са неспособни да образуват антитела, но се възстановяват от инфекциозни болести почти толкова бързо, колкото и другите деца. Освен това, едно изследване, публикувано от Британския медицински съвет през 1950 г. по време на една епидемия от дифтерия, стигна до заключението, че не съществува връзка между количеството на антителата и нивото на заболеваемостта. Изследователите откриват резистентни хора с изключително ниско ниво на антитела и болни хора с високо ниво. Естественият имунитет е комплексно явление, обхващащо много органи и системи; той не може да бъде поддържан изцяло чрез изкуствено стимулиране продукцията на антитела“ „През 1989 г. страната Оман преживя епидемия от полиомиелит шест месеца след достигане на стопроцентово ниво на ваксинация. В САЩ през 1986 г. 90 % от общо 1300 разболели се от коклюш в Канзас са били адекватно ваксинирани. В 72% от случаите на коклюш в Чикаго по време на епидемията през 1993 г. болестта се е развила у хора, които са имали всички имунизации според имунизационния календар“ Интересно,за бумът на Аутизма/16 000деца/ след 1989г.в Б-я /в света-70 000 000бр./никой не говори,иначе за осем заразени с дифтерия-вой до небесата. …изобщо не вярвайте на приказката „първо печалбата,после пациентът“

#6 Виктория Пенелопова 07 11.06.2015 в 13:10:36

Този път бг-мамата се яви в образа на Алелуйщина!! Човече, допусни за момент, че някой от форума е чел съвременни и престижни медицински публикации, а преди това е изучил фундаменталните медицински науки, че е мега наясно с плюсовете и минусите и дори основно се е запознал с възникването, развитието и "подхранването" на антиваксърското движение. Че знае за аутизма повече, отколкото ти знаеш за ........избери си нещо. Просто го допусни за момент. Нямаш предства какво си мисли този човек за твоето копи-пейст текстче.

#7 mima 11.06.2015 в 13:52:33

Чудя се как е възможно интелигентни хора да злорадстват в такава ситуация. Ами в обратния случай, когато дете умре в следствие на ваксиниране? Кой е виновен тогава? Никой. А сега родителите ги изкарвате изроди...Отвратена съм!

#8 Дракон с кисело зеле 11.06.2015 в 14:07:51

Родителите са изроди. Факт. Никой не злорадства по адрес на децата, доколкото виждам. Пък ти си бъди отвратена колкото си искаш.

#9 Georgi Marinov 11.06.2015 в 15:49:44

5Алилуйщина | 11.06.201512:52 Ваксиниране не е еквивалентно на имунитет.Болестите сред населението са намалявали още преди започването на масовите ваксинации 50-60-те години. Най-важно - образовайте се, прочетете някаква медицинска литература, прочетете за страничните ефекти, за които лекарите не говорят, но ги има в описанието на ваксините и тогава преценявайте. ...и защо никой не публикува подобни неща? ================================== Много ясно си пише - едно дете не е ваксинирано и се е разболяло. Други осем са дали положителни проби, но са без симптоми. Т.е. изглежда ваксината са е свършала работата. Иначе е вярно, че няма такова нещо като 100% успешна ваксина. Но именно затова е важно да се поддържа стадния имунитет, съответно отказът от ваксинация трябва да се разглежда като криминално деяние, а не да се толерира и поощрява.

#10 паяка 11.06.2015 в 17:27:13

Бе как един медик не се включи в полемиките, щото ще е твърде претенциозно, да си пожелаем и да е епидемиолог.

#11 abductor 11.06.2015 в 17:54:16

Стаден имунитет, стадни инстинкти Подхвърлят ви проблемче, и вие, като добре навити играчки, започвате като по команда да подскачате и да скандирате решението, сякаш сами сте стигнали до него В случая имаме 9 заразени деца - 8 ваксинирани и едно неваксинирано, и вие автоматично решавате, че именно неваксинираното е заразило другите (О, Боже, тъпите аниваксъри докараха епидемия!!11), а всъщност вероятността да е някое от ваксинираните (след като също са преносители), е същата, както е възможно всички да са се заразили от едно и също място, дори не е изключен вариантът това да е било умишлено (не го приемайте като конспиративна теория, просто възможност). Е, неваксинираното дете е в тежко състояние, т.е. родителите му са направили грешен избор, и те ще си му берат гайлето, другите деца са добре - ваксината изглежда е свършила някаква работа, така че не виждам какъв в проблемът, който толкова ви се иска да "разрешите".

#12 Алилуйщина 11.06.2015 в 19:44:23

Всички живеем в „демократична“ държава и в един ЕС,бъкан с евроатлантически ценности. Антиваксърите сме малцинство и като такова,ние също имаме право на „Защита на човешки права“много моля за повече „Толерантност“! Престанете с тия двойни стандарти и деление на малцинствата. В противен случай ша объркате тотално политиката на„Отворено общество“ и тяхното ваксинирано отроче „БХК“

#13 Алилуйщина 11.06.2015 в 19:46:15

Georgi Marinov Много ясно си пише - едно дете не е ваксинирано и се е разболяло. Други осем са дали положителни проби, но са без симптоми. Т.е. изглежда ваксината са е свършала работата. -------------------------------------------------- То биваше и тая работа да не свърши!! Мен друго ме тревожи…ваксините не са това,което бяха преди 30-40г. От адюваните, нека вземем алуминий, според листовките: - Engerix /хеп Б/ – 250 микро грама на една доза Алуминий /3 приема/ - Инфанрикс-IPV+Hib – 500 микро грама Алуминий /4 приема/ - Пневмококи /Syflorix/ – 500 микро грама Алуминий /4 приема/ - Тетадиф – 1250 микро грама Алуминий /2 приема до 17г/ Подчертавам, че липсват данни за БЦЖ, приорикс и тетраксим! Максимално допустимото съдържание на алуминий, според FDA е …. 20-50 Микро грама! Всички ваксини, според ИК, ще вкарат около 4750 микро грама Алуминий без БЦЖ, тетраксим и приорикс! Да не споменаваме и формалдехид, фенол, феноксиетанол и Господ знае какво друго… Не се заяждам, аз съм взел решение за моето дете! Начини много/законни и незаконни/,но не е правилно да ме задължават,защото според някой си,така трябвало да бъде. На какво се базират всички правни норми по света? – на ИНДИВИДУАЛНИТЕ права…а дали вече не ги изгубихме?!

#14 Georgi Marinov 11.06.2015 в 20:32:51

abductor | 11.06.201517:54 Стаден имунитет, стадни инстинкти Усмивка Подхвърлят ви проблемче, и вие, като добре навити играчки, започвате като по команда да подскачате и да скандирате решението, сякаш сами сте стигнали до него Усмивка В случая имаме 9 заразени деца - 8 ваксинирани и едно неваксинирано, и вие автоматично решавате, че именно неваксинираното е заразило другите ================ И това е аргумент в подкрепа на/срещу какво?

#15 AlahAkbar 11.06.2015 в 20:42:10

Алелуя, кат не ти харесва ситуацията - куфарчето и друм на където ти видят очите. Има доста страни, където ваксините не са задължителни.

Новините

Най-четените