Комисар от ЕК призна за преживян сексуален тормоз

Еврокомисарят по правосъдие Вера Юрова призна, че самата тя е била жертва на сексуално насилие в миналото и призова всички жени да се включат в движението #MeToo, за да подават сигнали за неправомерно поведение и тормоз.

"Това е много странно усещане. Аз самата бях жертва на подобно насилие. Най-вероятно и в аудиторията има такива като мен", каза тя по време на събитие, организирано от "Политико".

Юрова, която е представителката на Чехия в ЕК, каза още, че жените, претърпели подобно посегателство, не се обръщат към полицията за съдействие заради чувството, че "и те са виновни, те са си го заслужили".

"Не си мълчете. Излезте и потърсете помощ. Не се срамувайте да го кажете", каза още 53-годишната Юрова.

Тя посочи, че близо 1/2 от европейските жени са ставали обект на вербален, физически или онлайн сексуален тормоз.

"Трябва да променим възприятието на обществото, че това не е нещо нормално", каза още тя.

#1 Кучешко далаче 19.10.2017 в 09:33:37

Е тия пък вече съвсем прекаляват. Стига с това прокламиране на евро толерастии вече. Тази може да сети скоро, че през 72ра един май я загледал в селския рейс свързващ Радошовице с Хлаватце. Направо да му де доповръща на човек от тази политкоректност, постоянно да си държиш езика зад зъбите за да не вземеш да обидиш я някой веган, трансджендър, инфлуенсър, обикновен п....ст. Страните в тоя ЕС и САЩ станаха толкова мазни, че вече ми се живее или в Сърбия, Албания, или някъде в Африка, където на хората не им намилат само цензура и псевдо морал отвсякъде.

#2 dedo adji 19.10.2017 в 10:34:52

Опа-а-а, сексуалният тормоз нагази и висшите политици, да не останат назад от актрисите. Много модерно стана да си били жертва. И всички си спомнят минимум 20 години по-късно. Както се казваше в стария виц "приятно вспомнить". Айде и аз да се пиша модерен. Преди повече от 40г. една маца, която държеше да не пропусне бройка, ме изнуди с думите "Ако ми откажеш, утре цяла Девня ще знае, че си импотентен". Мога ли сега да я съдя? Това не е ли сексуален тормоз? Или негови жертви могат да бъдат само жени.

#3 nikoko 19.10.2017 в 11:57:41

Абе ние мъжете не сме ли подложени на сексуален тормоз? Ми подложени сме всекидневно в някои офиси и ежечасно, ама си мълчим защото ни харесва. А сега сериозно. Какво искат жените от на да сме мъже и да им правим добър секс или да се кастрираме. Ако искат второто няма да стане мисля, че повечето мъже не го искаме.

#4 Виктория Пенелопова 07 19.10.2017 в 22:28:37

Дедо, и кво стана, айде де, продължавай, толкова хубаво разказваш за отминали времена...

#5 Dox 19.10.2017 в 23:27:36

Дорогая моя Пенелоповна, Ами след като до сега не само в Девня, ами и в цяла България не се е разчуло, че Дедо е импотентен, би следвало да се досетите какво е станало. Но ако все пак държите да чуете или прочетете какво е станало, както се казва - "от първа ръка", то бих Ви посъветвал да потърсите възможност най-малкото за лична кореспонденция, а защо не и контакт. Защото, дорогая моя, по тази земя все още се намират хора, които приемат сериозно и с отговорност понятия като "лично", "интимно" и пр. Искрено Ваш, Онуфрий

#6 dedo adji 20.10.2017 в 00:47:37

Драга ми Победке. Подробности мога да ти разкажа лично, на ушенце, щом толкова се интересуваш кво е ставало преди да се родиш. Ако настояваш, може и с демонстрация. Дядо ти хаджия не е нито световно известен актьор, нито европейски комисар, че да занимава цялата аудитория с преживяванията си като ебект на сексуален тормоз. Просто, като гледам как някои хора се вживяват дълбоко в емпатията си със знаменитостите, ги открехвам, че за разлика от тях, съм го преживял искрено и лично.

#8 dedo adji 20.10.2017 в 01:32:20

А бе, Марком. Аз съм моряк на бряг и мога да спя или будувам, когато си поискам, а ти какво правиш в 1 часа посред нощ? Не те ли чака утре, т. е. днес, напрегнат работен ден?

#12 dedo adji 20.10.2017 в 09:22:27

Айде-е-е, един се изпусна и заваляха признания. Така е, трябва пример. Липсва ни само някоя знаменитост, но да не губим надежда. И на нашата улица ще изгрее слънце. На върха виждам Макарон, когото учителката му тормозила сексуално от 15г. възраст, (малолетен!) за да му подкрепи кариерата. Какви ли унижения не се претърпяват заради тая пуста кариера.

#14 thefish33 20.10.2017 в 12:50:43

Като сме захванали - да се оплача и аз от "сексуален тормоз" . Преди доста годинки една по... голяма кака от мен (тогава бях на 27 , пък тя на 40 ) се запознахме на един купон, където тя беше дошла сама като познат на правещия купона.Само два часа по късно ме дърпаше към една стая без оглед на това искам, или не искам .Аз малко бях с резерви, че е доста по-голяма (ама си беше хубава ), а пък резервите ми изчезнаха заедно с гащите В последствие почти веднага ме забрави таз кака, ни ми се обади ни нищо.Та бях употребен брутално, и захвърлен Значи съм тормозен сексуално, така излиза

#15 Dox 20.10.2017 в 15:21:04

Чш-ш-ш, алофс, Бе що ми се чини, че вие тука не се оплаквате, а всъщност се фукате? А???

#16 Читателят 20.10.2017 в 20:45:33

Упи Голдбърк е възмутена. За толкова години поне веднъж...

Новините

Най-четените