Крайнодесните водят в местния вот във Франция

Крайнодесният Национален фронт отбеляза високи резултати на първия тур от местните избори във Франция. Партията на Марин льо Пен печели в 6 от 13-те региона в страната.

Това е първият тест на електората след атаките в Париж от 13 ноември, при които загинаха 130 души.

Републиканската партия на бившия френски държавен глава Никола Саркози е на второ място, а Социалистическата партия, която управлява страната, остава зад него.

Според екзит половете Националният фронт печели 30.8 на 100 от гласовете, Републиканската партия - 27.2%, а партията на президента Франсоа Оланд - 22.7 на 100.

Марин льо Пен обяви, че това е великолепен резултат, който доказва, че Националният фронт е „без конкуренция" първа партия във Франция.

Втори тур от изборите ще се проведе на 13 декември.

#1 TheRock 06.12.2015 в 22:55:40

Ето как се подреждат нещата! Атентат и партия финансирана от Путин печели! Древните римляни са решавали делата в съда с простичкият въпрос: "Cui prodest?" E, кой има полза?

#2 Бам 07.12.2015 в 21:39:20

Ми водят ами , как не. С такива изперверзени мултикуптурни деца на цветята дето управляват из цяла европа цяло чудо е, че някой Шикългрубер не марширува из Мюнхен. То добре е да има избори и в Германия и Австрия скоро, щото иначе ще дойде Армията-освободителка да ни "спаси" от чалмите, както и да ни оттърве набързо от някои дребно-буржоазни навици, като например да не олигавяме от възторг при вида на червено знаме с Путин на него.

Новините

Най-четените