Русия готви хранително ембарго за Турция

Русия се готви за въвеждане на ембарго за вноса на хранителните стоки от Турция като отговор на сваления бомбардировач Су-24. Това твърди руското издание "Коммерсант", като се позовава на източник от правителството на Дмитрий Медведев и от два източника, работещи с доставчици от Турция.

Ембаргото вероятно няма да бъде с краткосрочна перспектива, твърди вестникът.

Руските вносители са получили предупреждение от Федералната митническа служба още в сряда, че е въведен "риск за Турция".

Това означава, че митническата служба ще отказва да оформя декларации за продукция, която е произведена или внесена през Турция.

Ако все пак митническият инспектор вземе решение да оформи документацията за внос на тази продукция, ще трябва да съгласува решението си с всички функционални отдели на ФМС, да проведе пълна проверка на стоката и да вземе проби за съответствие с изискванията за сигурност и качество.

"В момента стоките от Турция просто стоят на пропускателните пунктове. За съжаление в този случай финансовите загуби не са за турските, а за руските предприемачи, които вече са си платили договорите и търпят неустойки заради забавянето или недоставянето на продукцията", коментира ръководителят на руската месопроизводителна асоциация Сергей Юшин.

Вносът на храни от Турция в Русия представлява 4% от целия обем на импорта. От началото на годината Турция е внесла в Русия хранителни стоки за 1 млрд. долара, основно - домати и цитрусови плодове.

#1 Ал 26.11.2015 в 09:49:43

Да, готвят руснаците хранително ембарго, но на собствения си народ. бедните руснаци - за две години оголяха, обосяха, сега и глад ги чака. Това им е наградата от Путин.

#2 TheRock 26.11.2015 в 10:06:28

Идеално! Помните ли как Русия се опита да противопостави Турция на ЕС като наложи ембарго за ЕС а на Турция разрешаваше вноса? Тогава русофилските мекерета се кефеха на Турция! Сега обаче като изядоха рязания, за което бяха предупредени, чакат опорните точки! Какво да ги правиш - паплач!

#3 TheRock 26.11.2015 в 10:08:42

Ал, изобщо не ми пука за блядовете. Та те поддържат Путин с над 80% - одобрение! Важното е ние - българите да си извлечем поуките. А ситуацията е идеална. Цените ще намалеят драстично, на петрола също! Руснаците могат спокойна да пият петрол и газ - да им е сладко!

#4 скучко 26.11.2015 в 10:42:27

А, бе Роки! Бе ти верно си бил голем тиквеник Ти не четеш ли колко за колко милиарди долари храни са изнасяли турците, гърците па и другите ни братя от ЕС докато наште родолюбиви политици изучени в СССР, "съдеха" "империятя на злото"- същия този СССР! Па после поеха по една фондация, школа или не знам там кво им бе обещано и си живуркат из демократичния свят. Ако си над 40г сигурно им знаеш имената. Па нашия селяк нека си реве ,че нема кой да му изкупува доматите, краставиците и прасковите. Не се ли усещаш ,че пишман политици продават собствения си народ за чужди икономически интереси

#5 TheRock 26.11.2015 в 11:01:40

Русофилите сте толкова тъпи и прости, че даже не можете да проумеете едно нещо – демокрацията ви спаси от това, което заслужавате. Все против нея говорите и все тя ви е крива за всичко и днес. Защото ако не беше демокрацията, вече щяхте да сте построили един широк плавателен Черноморканал – от Русе до Варна, примерно. Което щеше да бъде най-справедливото нещо на света.

#6 TheRock 26.11.2015 в 11:02:40

скучко, тиквеник си ти! Не смятам да ти обяснявам защо!

#7 dedo adji 26.11.2015 в 11:17:57

Павето, не копи-пействай една и съща глупост на няколко места. Трябва не само бройка, но и асортимент. Иначе да не ти отрежат премиите. То и асортиментът ти е същият, ама нейсе.

#8 TheRock 26.11.2015 в 11:44:32

Коментирай статията!!! Ако си се разпознал бъди благодарен на "демокрацията"! Понял бляд?

#9 скучко 26.11.2015 в 12:27:05

А, бе Роки! Ти сигур само вестници и камъни ядеш Ама и те пари струват.

#10 TheRock 26.11.2015 в 12:54:28

А заглавието не отговаря на действителността. Би било вярно ако Русия доставяше храни на Турция и реши да спре. По-скоро Русия е решила да наложи някакъв вид икономическа санкция на Турция, която доскоро русофилите даваха за пример.

#11 скучко 26.11.2015 в 15:04:12

Абе тъпчо, ти още ли не можеш да вденеш ,че независимо кой е на власт, руснака требва да сложи нещо в хладилника и на масата! Та точно тва се опитвам да ти кажа: Навремето, ние пълнихме хладилниците и масите им. Само че, тези, върлите "антикомунисти", от братските нам сега държави спретнаха така нещата, че руснака наместо да пуши Стюардеса, Авиа и БТ да пропуши Кент и Марлборо. Вместо домати консерва от нашия селяк да лапа домати консерва от португалския и италианския селчо. Вместо краставици от пазарджишките и петрички оранжерии да набива турски и гръцки такива. Е, кой е прецакания. Тоя дето водеше т.н. "студена война" или тоя дето първо се кълнеше в братска любов а после се отрече Та за тва те питам пак: Ти, вестниците дето набиваш с какви пари си ги купуваш?

#12 TheRock 26.11.2015 в 16:57:46

скучко, какви хладилници и маси си пълнил бе??? Я се скрий!!! България не можеше да задоволи само потребностите на Москва от свинско месо! А пушеха наши цигари защото нямаха внос на чужди! Ти си поредния долнопробен комунистически простак, който благодарение на демокрацията ,която плюе, има възможност да овонява с примитивизма си интернет пространството вместо да копае плавателен канал Русе - Варна!

#15 Бам 26.11.2015 в 18:05:35

скалата е клавиатурна мисирка, само търси путлерофили тука да ги яде. Ма и те му се връзват де

#16 TheRock 26.11.2015 в 18:55:55

граф Сен-Жермен e отявлен пеерас!

Новините

Най-четените