Москва посреща Ким Чен Ун в Деня на победата

Севернокорейският диктатор Ким Чен Ун ще присъства на честванията в Москва по случай Деня на победата във Втората световна война, съобщава южнокорейската информационна агенция Йонхап.

Агенцията цитира писмен отговор от руската президентска администрация, в който става ясно, че Пхенян е потвърдил участие в церемониите на 9 май.

В него обаче Ким Чен Ун не е упоменат поименно, а като "лидерът на Северна Корея". Йонхап припомня, че номиналният държавен глава на страната е председателят на президиума на Върховното народно събрание на Северна Корея Ким Йонг Нам.

Преди седмица руският външен министър Сергей Лавров обяви официално, че Ким Чен Ун е поканен за честването на 70-тата годишнина от края на Втората световна война.

По думите на Лавров първият сигнал от страна севернокорейското правителство е бил положителен.

Това ще бъде първата чуждестранна визита на лидера на Северна Корея от 2011 г. насам.

#1 Xaoc 28.01.2015 в 14:14:40

Да викнат и гръцкия премиер, както и Волен, за да се съберат всички олигофрени на едно място. Тогава ще е достатъчен само един член на ИДИЛ, който да се взриви до тях и нещата ще се оправят.

#2 Bai Hoi 28.01.2015 в 16:29:52

Забрави и онази мърша Марин льо Пен и онзи унгарски кукурдяк, как му беше името..

#3 deowin 28.01.2015 в 22:24:16

Може би Путин си мисли, че с това ще раздразни някой, но всъщност най-вероятно и Меркел, и Камерън, и Обама ги е напушил силен смях при новината. Друга практическа полза от този акт не виждам - нито Северна Корея са имали някаква особена роля във ВСВ, освен да бъдат превзети от Япония и после окупирани от САЩ, нито отношенията им с Русия са ведри, отворени и продуктивни. Популизмът, естествено, е винаги на дневен ред в путинова Русия. Очаквам снимка на Путин и Ким Чен Ун голи до кръста и яхнали огромни сибирски мечки. Тази на Путин, естествено, трябва да е по-голяма.

Новините

Най-четените