Момче на 11 г. застреля момиче на 8 г. заради спор за кучета

11-годишно момче от американския щат Тенеси беше задържано за предумишлено убийство, след като застреляло 8-годишно съседско момиче, защото не искало да му покаже своите кученца. Това съобщи Ройтерс като се позова на властите.

Шерифът на окръг Джеферсън заяви, че момчето разговаряло с три момичета, които били дошли пред прозореца на подвижния му дом, и попитало едно от тях дали може да види двете му нови кученца, но то отказало.

Момчето взело пушката на баща си, стреляло от прозореца си в гърдите на момичето и после хвърлило оръжието до тялото му.

Убийството било извършено в град Уайн Пайн. Момчето и застреляното момиче учели в едно и също училище.

Жертвата е идентифицирана като МакКайла Дайр. Стрелецът трябва да бъде изправен пред съда на 28 октомври.

От началото на годината в САЩ с огнестрелно оръжие са били убити или ранени 559 деца на възраст до 11 години.

#2 bludniq_sin 06.10.2015 в 11:57:23

уеб-а верно ли в предумишлено убийство ще го обвинят? Интересно законодателство имат явно в сащ. При нас малолетните не са наказателноотговорни защото се предполага че не разбират свойствието и характера на постъпките си и не осъзнават опасността им. А чак пък за предумисъл да се говори .. явно имат различни дефиниции за умисъл,предумисъл, внезапен умисъл, афектен умисъл ..

#3 Дракон с кисело зеле 06.10.2015 в 13:17:29

Да, и малоумниците там продължават да квичат да не им се регулира продажбата на огнестрелни оръжия, защото Втората Поправка На Конституцията, и защото Оръжията Не Убиват Хора, А Хората Убиват Хора, и защото Ако Вземеш Оръжията На Гражданите, Само Престъпниците Ще Имат Оръжия, и... Игати. А малоумниците тук искат режимът на закупуване на огнестрелно оръжие да е свободен като там. В която и друга държава извън третия свят да се беше случило нещо подобно, щеше да ме тресне доста неприятно. Сега просто си рекох: "Пак ли бе?! И докога така?"

#5 TheRock 06.10.2015 в 18:06:02

Трагедия!!! Защо се оставя оружие без надзор! Не съм обаче съгласен за втората поправка! Ние в България сме я доикарали до това положение защото нямаме такавеа поправка!

#6 Дракон с кисело зеле 06.10.2015 в 18:25:40

Ние в България сме я доикарали до това положение защото нямаме такавеа поправка! --- А, ей сега. Дай на всеки малоумник да му дадем да си купи пищовче и държавата веднагически ще се оправи... Хайде стига. Дори огромна част от американците искат това да се промени, само дето тамошната NRA е изключително могъща организация, която прави всичко по силите си, за да разхлаби режима колкото се може повече. И го виждаме резултата - деветгодишно хлапе убива с узи инструктора си по стрелба, тригодишно застрелва майка си, училищни престрелки стават през месец-два, сега пък единайсетгодишно дете убива осемгодишно заради някакви псета... Цък тук: https://www.facebook.com/notes/513823872000347/

Новините

Най-четените