Меркел защити Гърция за миграционната криза

Канцлерът на Германия Ангела Меркел се солидаризира с Гърция - основната входна точка на мигрантите в Европа - и обеща, че страната няма да бъде оставена сама. Атина е критикувана, че не полага достатъчно усилия, за да опази границите си, като дори има предложение да бъде изключена от „Шенген".

„Можете ли да повярвате сериозно, че след като страните от еврозоната се бориха докрай, за да остане Гърция в тази зона, година след това, в крайна сметка, да оставим Гърция да затъне в хаос?", попита Меркел, визирайки международната кредитна програма.

„Европейският съюз не може да остави Гърция да затъне в хаос заради мигрантския наплив", смята Меркел. По-рано експерти прогнозираха, че Гърция е на ръба на хуманитарна катастрофа заради икономическите трудности и наплива на мигранти, които всеки ден пристигат по Средиземно море.

Меркел призова балканските страни също да поемат отговорност, а европейските лидери да се обединят, за да намерят ефективно решение на проблема.

"Точно от това се боя сега - че някои ще затворят границите си, а други ще страдат. Това не е моята Европа", каза Меркел и определи за свои основни приоритети запазването на единството на Европа и проявяването на хуманност.

#1 Harry 29.02.2016 в 10:54:18

Меркел изпълнява американския план, за наводняване на Европа с низши раси, знаем че немските канцлери дават клетва за вярност на САЩ, преди да дадат такава пред германската конституция. По тази причина Меркел подкрепя Гъция да пуска бежанци, а Ципрас също се оказа човек на американския империализъм и ционизъм.

Новините

Най-четените