ЕС обмисля отговор на руската пропаганда

ЕС обмисля създаването на нова медия, която да отговаря на руската пропагандна машина, съобщи Агенция Фокус, като се основа на източници, запознати с програмата на предстоящата среща на министрите на външните работи на Съюза, която започва утре в Брюксел.

Според източниците, една от точките на дневния ред ще бъде именно отговорът на ЕС на мощната руска медийна пропаганда, която заработи особено активно след инвазията в Украйна. Тема ще бъдат и санкциите срещу Русия.

Неотдавна Дания, Литва, Естония и Великобритания представиха документ, озаглавен "Стратегически комуникаци на ЕС, в отговор на пропагандата", информира Фокус.

В него се казва че руската дезинформационната ампания за събитията в Украйна не намира своя верен отговор и е крайно необходимо да се подобри разбирането за случващото се и всички европейски граждани, включително и украинските, трябва да са запознати с необходимостта от неотложни реформи и икономически възможности.

#1 Архангел 18.01.2015 в 17:02:59

Не знам кой дезинформира, но за Украйна има цели дни без конкретни новини от зоната на конфликта. Що така? Нека да видим, да чуем,а?

#3 Владимирова 19.01.2015 в 21:57:58

Не само за Укрсйна се отнася!Някоя медия случсйно да информира за случващото се в Армения!

#4 The Seeker 19.01.2015 в 22:19:44

ЕС ги е страх от истината - това не е пропаганда. Страх ги е хората от ЕС да научат какво наистина се случва в Украйна и пръста на ЕС и Щатите в това. И докато в Русия ежедневно пускан материали от там с видео на живо, в ЕС (включая БГ цели седмици нищо - трепят мирно населени в Украйна, но за ЕС това не е новина). Но анти "пропагандната" машина е новина.

Новините

Най-четените