Китай забрани голотата и хомосексуалността по телевизията

Китайското правителство забрани показването на хомосексуални хора по телевизията като част от своята културна битка срещу "вулгарното, неморално и нездравословно съдържание", съобщава Guardian.

Китайската цензура обяви нови правила за съдържанието, което "подчертава тъмната страна на обществото". Като нелегални вече се приемат на екрана хомосексуалността, извънбрачните отношения, отношенията между непълнолетни и сексът за една нощ.

Миналата седмица китайското правителство изтегли известната драма Addicted от китайските сайтове, тъй като в него се разказва за двама мъже в гей връзка и това обхвана вниманието на милиони зрители.

Новите забрани засягат и показването на екран на пушене, пиене, прелюбодеяние, предизвикателни дрехи и дори прераждането. Китайската цензура принуждава всички телевизии да следят съдържанието си, за да се подсигури спазването на новите правила.

Регулациите предизвикаха гнева на гей активистите в Китай, които в продължение на две десетилетия се борят за преодоляване на стигматизирането на хомосекуалността в страната, която беше декриминализирана през 1997 година и премахната от официалния списък на психичните заболявания през 2001 година.

#1 emilia 05.03.2016 в 22:43:20

"Като нелегални вече се приемат на екрана хомосексуалността, извънбрачните отношения, отношенията между непълнолетни и сексът за една нощ." ПРАВИЛНО!!! За всичките неща съм съгласна (с изключение на извънбрачните отношения, защото не винаги можеш да си позволиш да се омъжиш/ожениш, ама ако само с твоето гадже си имаш сексуални взаимоотношения и не го сминяш всеки месец, седмица или ден, е ОК). Да, Вълков ..... сигурно не са съгласни гейовете и..... развратниците.

#2 cheung 06.03.2016 в 16:01:02

Това си е чиста цензура. Всеки има право да гледа каквото иска. Това означава да се забранят 90% от свестните сериали , като "Двама мъже и половина" ,"как се запознах с майка ви" или "отчаяни съпруги". Докато в проспериращ Тайван обсъждат легализирането на гей-браковете.

Новините

Най-четените