Нео от "Матрицата" и Джон Уик? Киану Рийвс е много повече от това

Лицето на Киану Рийвс е познато дори и на онези, които не са запалени киномани.

Едва ли има човек, който да не го помни като хакера Томас Андерсън/ Нео от епоса на Уашовски "Матрицата". Предстои Рийвс да затвърди този си образ, защото вече даде съгласието си да участва в следващата част на филма.

За други свои фенове Киану ще си остане Джон Уик - бивш наемен убиец, когото е по-добре да не ядосваш и да не влизаш в списъка му с врагове.

Роден на 2 септември 1964 г. в ливанската столица Бейрут, Рийвс започва пътя си в света на славата малко след като навършва 20 години. Оттогава е сред най-популярните имена на Холивуд, независимо в какви филми се снима.

За над 30-годишната си кариера актьорът доказва многократно, че има таланта на многолик хамелеон, който с лекота се преобразява.

Той приема разнообразни роли и не се страхува да редува образ в кървав екшън, с такъв на влюбен до полуда наивник в поредната романтична комедия. Трудно е да се определи кое повече му се удава - образът на герой, който спасява света, или на чувствителен мъж, готов на всичко за любовта си.

Освен в "Матрицата 4" предстои да го гледаме отново и в поредната част на Джон Уик, въпреки че снимките на следващия филм от франчайза още не са започнали. Но тъй като Рийвс не иска да се ограничава, той вече е приел и ролята на рали състезател от Nascar.

За по-далечното бъдеще можем само да предполагаме, защото изборът на Киану къде да се снима понякога изненадва и най-върлите му фенове.

А в галерията можете да видите 10 от най-добрите роли на актьора извън тези на Нео и Джон Уик.

#3 Kenny McCоrmick 02.09.2019 в 20:23:37

Чак пък слаб... В "Адвокат на дявола" е добър, но не помня кой го режисираше. А в прословутата "Матрица" влиза във "Веселин Плачков mode" - абсолютно каменно изражение и тон.

Новините

Най-четените