10 нови филма, създадени по книги, които трябва да видите

Да създадеш филм по книжен оригинал, обикновено е неблагодарно занимание - режисьорският поглед върху текста винаги ще е едностранчив и няма да отрази огромното множество от нюанси на думите, които провокират въображението на читателя.

Има обаче много успешни опити, които дават изключителна добавена стойност на кино-проекта. Най-добрите от тях карат феновете си да искат още и още от същото, да търсят романа, на който е базиран филма и да сравняват впечатленията си с двойна доза удоволствие.

2018 г. даде на киното няколко подобни примера - от фантастични трилъри, през психодрами и шпионски истории, до задължителните биографични романи, превърнати в художествен продукт.

В галерията ви предлагаме няколко идеи за качествени филми, създадени по книги, които си заслужава да видите. И да прочетете (ако все още не сте).

#1 e-mil 17.11.2018 в 15:29:28

"Ready Player One маркира завръщането на Стивън Спилбърг към фантастиката..." Май не сте гледали кино и телевизия през последните години, а? Спилбърг режисира и продуцира Добрият великан. Беше продуцент на: Джурасик свят, няколко броя Трансформърс, Мъже в черно 3. Беше продуцент и изпълнителен продуцент на фантастични сериали: Специален доклад, Под купола, Оцеляване, Падащи небеса, Нова земя... През последните 3 години Спилбърг пусна повече фантастики, отколкото други жанрове. И не забравяйте: за да говорите за Спилбърг Трябва да сте гледали поне пет филма на Спилбърг... ама скорошни. https://www.webcafe.bg/filmcafe/podcast/id_766600987

Новините

Най-четените