"Възвишение" и още от добрите български филми от последните години

"Нашата свобода от нас зависва", казва Гичо и с тази реплика, но и не само, "Възвишение" влиза в българската филмова история.

Истината е, че в последните няколко години по кината излязоха не един и два хубави български филма, които заслужават вниманието на публиката.

Митът, че в България не се създава качествено кино, си е точно това - мит.

Несполучливите продукции вече са много по-малко от качествените такива, а критиките са по-скоро по инерция, отколкото заради основателни недостатъци.

А и хейтъри винаги ще се намерят, така че не е полезно да им се обръща твърде много внимание.

Така че в галерията сме подбрали осем нови и хубави българси филма - някои романтични, някои тъжни, някои по малко и от двете, или с други думи - за всекиго по нещо. Националният празник от своя страна е прекрасен повод да им дадете в шанс.

В коментарите можете да споделите кой български филм спечели вашето одобрение през изминалите няколко години.

#1 pixie 04.03.2019 в 10:05:44

"Възвишение" се оказа доста приятна изненада. Ама като има добра история е така. Всички играха много добре. Единственото нещо, което ме подразни, отново бе озвучаването. Особено накрая, когато вървеше музикален уж фон, който беше много по-силен от репликите на Александър Алексиев и почти нищо не му се разбра, а монологът му беше очевидно важен за финала. Това е един от най-сериозните проблеми на бг филмите. А, и накрая, беше дразнещо да прочета в надписите името на Васил Михайлов след тези на Захари Бахаров и Юлиан Вергов и специалното им участие. Кой ли е по-голямата и заслужила звезда? Някои от другите филми в списъка не мога да си ги причиня, прекалено много трагедия и драма. Дадох шанс на "Дъвка за балончета", който не беше зле, и може би ще дам шанс на "Вездесъщият" от любопитство. Но след опита с "Воевода" от снощи по Нова, няма как да не подходя доста избирателно.

#2 скучко 04.03.2019 в 10:32:32

Гледах снощи "Възвишение" по Канал1. Хубав филм, заслужава си. Пресъздадени, събитията и героите от онова време възприех, като по-истински от прочетеното в официалните Читанки.

#3 Дракон с кисело зеле 04.03.2019 в 12:41:42

Като фентъзи гийк и човек, който харесва немалко детски филми, седнах да гледам "Лили рибката" и... Нема такова изпражнение, честно. Не го гледайте, ако имате акъл в главата си.

#4 Xaoc 04.03.2019 в 17:31:08

На мен Дъвка за балончета ми хареса. Зависи какво ви се гледа, но от сериалите съм по-впечатлен. Последните 2 са наистина добри: "Дяволското гърло" и "Денят на бащата". Нелепите дълги и многозначителни паузи са в миналото, което доста ме радва. За актьорската игра няма какво да говорим. Имаме страхотни актьори, които можем да подкрепяме не само в киносалоните...

#5 SamVaims 04.03.2019 в 19:06:50

Споделям мнението на коментаторите. "Дъвка за балончета" и "Възвишение" са доста добри български филми, които гледах с удоволствие.

Новините

Най-четените