Забравете за Меси и Неймар: Най-некадърните 11, с които игра Луис Суарес

Луис Суарес е сред топ нападателите в света в момента. Някои дори го определят като най-добрата деветка.

Уругвайският голмайстор е част от смъртоносното трио МСН на Барселона, заедно с Лионел Меси и Неймар, но в кариерата си Суарес трябваше да се справя с къде-къде по-неспособни съотборници.

Въпреки че и в Ливърпул имаше късмета да играе рамо до рамо с легенди като Стивън Джерард, не всички на „Анфийлд” бяха като Джерард, нали?

Суарес пристигна в Европа през 2005-а, след като Грьонинген го купи за едва 800 000 евро от уругвайския Насионал. Талантът му бе забелязан още в първия сезон и на следващото лято Аякс извади 7,5 млн. за него.

Три сезона и половина и 111 гола в 158 мача с екипа на „синовете на боговете”, Суарес се озова в Ливърпул, превръщайки се в един от най-силните зимни трансфери във Висшата лига.

Сърцата на феновете бяха разбити, когато уругваецът се съгласи да премине в Барселона след Мондиал 2014, но Ливърпул нямаше как да изпусне предлаганите над 80 млн. за Суарес.

Вече на 30 г. и комфортно в цветовете на каталунците, Суарес сигурно си спомня с носталгия за част от времето си на „Анфийлд” и „Амстердам Арена”, но там понякога трябваше да носи целия отбор на гърба си, а част от съотборниците му повече му пречеха, отколкото да му помагаха.

Вижте в галерията (НЕ)идеалните 11, с които игра Суарес в кариерата си.

Новините

Най-четените