Най-хубавите нови песни на 2014

Дойде време за равносметки и всеки вече откроява своите любими песни на 2014-а, които ще запомни и ще продължи да слуша още дълго.

Да бъдат подбрани те обаче не е никак лесно. Със сигурност е грешка да се водиш само по продажбите - та най-продаваният сингъл на тази година всъщност излезе през 2013-а! Става въпрос, естествено, за Happy на Фарел Уилямс, на която й отне известно време, докато се превърне в масовия хит, който слушаме непрекъснато и днес.

Песента Let It Go от анимационния филм Frozen („Замръзналото кралство") си остава другият напълно неочакван масов хит за годината (но също появил се през 2013-а!). Дотолкова популярен, че даже наскоро режисьорката на филма Дженифър Лий се извини на родителите, задето децата им не престават да си припяват песента повече от година след като Frozen се появи по кината.

Традиционно се завъртяха и няколко летни хита, успели да дадат начален тласък на непознати изпълнители. Никоя от тези песни обаче не беше от калибъра на миналогодишните Get Lucky на Daft Punk и Blurred Lines на Робин Тик.

Като цяло годината може би не изглежда от най-продуктивните, но даде достатъчно свежи добавки към плейлистите ни. Отдавна доказали се групи ни представиха най-доброто от себе си, а нови лица се появиха на сцената с музика, от която тръпнем да чуем още и още.

И при цялата субективност на един такъв списък, и при абсолютната невъзможност да бъдат обхванати всички стилове и качествените песни в тях - това са синглите на 2014-а, които не просто се представиха добре в класациите или направиха своите създатели известни, но наистина ни зарадваха и си заслужаваше да ги научим до последния тон.

(Кликнете върху името на всяка от песните, за да я чуете в YouTube)

#1 шщд 20.12.2014 в 14:10:18

Сериозно, кой ги прави тези класации в Уебкафе? Само една песен издържах да чуя цялата.

Новините

Най-четените