Холограмен дует събра M.I.A. и Джанел Моне

Джанел Моне подскачаше на сцената в SIR Stage37 наравно с рапърката M.I.A. при изпълнението си на Bad Girls - но, като по чудо, се телепортираше от единия край на малката сцена до другия.

Нюйоркчаните в публиката, много от тях държащи смартфони над главите си, за да заснемат уникалния финален акорд на вечерта, не гледаха Моне на живо. Те наблюдаваха холограма, прожектирана върху сцената с технология за 3D проектиране и възпроизвеждане.

На близо 5000 км разстояние, в Quixote Studios в Лос Анджелис, холограма на M.I.A. забавляваше публиката по време на изпълнението от Моне на Q.U.E.E.N - подобно на хитовата холограмата на Тупак Шакур, "пяла" на сцената със Снууп Дог и Д-р Дре на фестивала Coachella през 2012.

Всъщност M.I.A. и Моне имаха съвсем отделни концерти в Ню Йорк и Ел Ей по едно и също време, но накрая обединиха сили, като всяка от тях се „пренесе" в шоуто на другата.

Това обаче далеч не е първият холограмен сценичен трик след виртуалното завръщане на Тупак от гроба.

Миналата година хип-хоп легендите от Wu-Tang Clan възродиха Ol' Dirty Bastard като холограма. Също така през 2013 плъзнаха слухове, че R&B бандата TLC ще възроди Лиса "Лефт Ай" Лопес като холограма, което обаче се оказа измислица.

"Идеята, че се телепортираме взаимно в шоутата си показва, че освен че има концерт, той не е ограничен до мястото, където пееш, или града, където е участието ти," заяви M.I.A. преди концерта си в Ню Йорк.

"За мен като изпълнител възможността да експериментирам с всички тези компании, специализиращи се в холографски продукции, е добра възможност да опозная този тип технологии - защото за музикантите не е особено достъпно да тръгват на мащабни турнета," допълни изпълнителката.

Моне пее песен за Световното

Междувременно кариерата на двете нестандартни изпълнителки продължава с пълна сила.
Наскоро стана известно, че MIA е помолила Мадона за финансова помощ, след като от Националната футболна лига на САЩ са поискали тя да плати компенсации от $16.6 млн. за това, че е показала среден пръст по време на концерта си на Супербоул през 2012 г. Певицата обвини ръководещите на NFL, че я превръщат в "изкупителна жертва".

Джанел Моне пък е успяла да запише кавър на Heroes на Дейвид Бауи. Нейната версия на парчето ще се използва като саунтрак за глобална рекламна кампания по улиците на Рио де Жанейро - един от градовете-домакин на предстоящото Световно първенство по футбол. Сред лицата на кампанията е самата Моне, както и популярни футболисти като Робин ван Перси, Давид Луис, Серхио Агуеро и Лионел Меси.

"Аз съм голям почитателна Дейвид Бауи и той е част от моето музикално ДНК от доста време", обяви Моне.

„Тази песен ме прави по-смела като изпълнител и исках да придам тази смелост и на хората. Тя ме кара да се чувствам сякаш можем да разчупим всички ограничения и вериги, които ни оковават като човешка общност. Тя е изпълнена с много надежда и вдъхновение - и мисля, че това винаги ще е от полза за хората."

Новините

Най-четените