Антикорупционната комисия се захвана с познати врагове

Президентът Росен Плевнелиев, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, изпълнителният директор на БНТ Вяра Анкова и лидерът на партия НФСБ Валери Симеонов са сред лицата, за които са получени сигнали в парламентарната Комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси. Председателят на комисията и лидер на „Атака" В.С. се конфронтира с всички тях през последните седмици.

Националистът нарича някогашния си съратник Симеонов „олигарх" и го обвинява в близост с бившите управляващи, като наскоро даже организира протест под прозорците на неговата телевизия СКАТ. След като националната телевизия излъчи репортаж, в който се вижда как от „Атака" плащат на участниците в свое мероптриятие, В.С. нахълта в сградата й, като поиска обяснение от Анкова.

Националистите бяха едни от първите, които се обявиха за импийчмънт на президента Плевнелиев, а В.С. непрекъснато сипе обвинения по предишната власт.

Не са анонимки

Общо в комисията са постъпили 21 сигнала. „Нямаме сигнали, по които комисията да се е самосезирала", обясни В.С. и допълни, че не става въпрос за анонимно подадена информация. Той и колегите му ще обобщят сигналите, ще поискат писмени обяснения и ще поканят на изслушване лицата, за които има данни за корупция или конфликт на интереси. След това е възможно да бъдат сезирани и компетентните органи.

В.С. подчерта, че процедурата се отнася и за държавния глава. Националистът допълни, че сигналът срещу президента е както за корупция, така и за конфликт на интереси.

Сидеров обясни, че около обсъждането на подробности около тези сигнали има информация, която не може да бъде представена публично, затова помоли представителите на медиите да напуснат залата, като обясни, че след това ще има възможност за изявления.

Припомняме

На 17 юли прокуратурата обяви, че бившият председател на Комисията по предотвратяване и установяване на конфликт на интереси Филип Златанов си е водел записки с имена и анотации от типа: „Да се удари", „Да се съгласува с И.Ф." и т.н.

Управляващите посочиха разкритието като пример за това, че ГЕРБ са използвали комисията като инструмент за саморазправа с политически противници.

#1 Dankata 18.07.2013 в 19:15:33

Само Волен и Атака работят! Видяхме го Бойко, който само си седи в къщи, но взима заплата нали? Искам и аз да не ходя на работа, но да ми превеждат парички! Сега да не се занимаваме с предишната власт! Що за наглост – те ни ограбиха! Единствено пак Волен си изпълнява обещанията и подгони олигарсите, който завличат и крадат ужасно от държавата ни! Добре, че той ги подхвана иначе пак ще се измъкнат! Друг е въпросът дали най-накрая прокуратурата ще си свърши работата – знаем, че Бате Бойко си плаща добре навсякъде, така че не се знае дали ще си свърши работата!

#2 daysydogy 18.07.2013 в 19:26:38

Dankata и той болен като волен.... това е резултатът от преяждането с рубли...

#4 pepe 19.07.2013 в 01:22:04

Воленчо мрази люто Бойко не за друго, а защото наместо последния да му даде някоя хубава комисия в предния парламент и да се разберат "да си сътрудничат", Бойко реши да не му играе по свирката и наместо това да му отмъкне депутатите. Представям си какъв шамар е било това за болния.

#5 k_koev 19.07.2013 в 10:21:57

Какво може да се очаква от един лумпен като В.С.? Още не е обяснил депутатите му охрана ли са му или охраната му е от депутати. Нека първо каже колко му платиха, за да влезе в тройната коалиция, а после конфликти на интереси да разглежда. От това по-голяма пародия скоро не бях чувал. Нека каже и защо плаща за подстрекатели сред протестиращите. И още едно недоразумение остава. Нали го махнаха като шеф на комисията по парламентарна етика - значи не е никак етичен. Е, как като някой е скаран с етиката, ще тръгне да преценява кое е конфликт на интереси и кое не. Пореден цирк, произведен с марката на новата тройна коалицийка.

#6 Оня Дето Го Трият 19.07.2013 в 11:52:40

Dankata Данче, днес ти ли си дежурна за тук? Абе откак почнаха протестите се нароиха скорорегистрирани с много еднакви мнения. Как стана така?

#7 Scooby Doo 19.07.2013 в 13:15:49

... и един бат Сали с едно частно енерго се закле като депутат...

Новините

Най-четените