Четири от децата на Едвин Сугарев обявиха гладна стачка

Поетът, публицист и бивш депутат във Великото Народно събрание Едвин Сугарев е приет по спешност в болница, съобщи дъщеря му Тея пред БНР.

Преди 23 дни Сугарев започна гладна стачка с искане за оставка на премиера Пламен Орешарски.

Състоянието му се е влошило и той е вкаран по спешност в реанимацията тази сутрин.

Четири от шестте деца на Едвин Сугарев също започват гладна стачка в подкрепа на баща си, съобщиха те в отворено писмо до медиите.

Тея, Йоан, Кристиан и Стефан, също се присъединиха към протеста, разпространявайки отворено писмо до баща си.

"Въпреки молбите, които отправиха към тебе интелектуалци, общественици и граждани чрез множество писма, решението ти да продължиш беше твърдо. Въпреки загрижеността и съветите на семейството ти и всички твои приятели решението да продължиш беше твърдо. Въпреки влошаващото ти се здраве решението да продължиш беше твърдо", пише в писмото, разпространено от Тея Сугарев

"Ние, Борис, Ела, Йоан, Кристиан, Стефан и Тея, се обръщаме към теб като твои деца с желанието да заявим своята съпричастност към безкористния ти жест и решителност.

Разбираме тежестта на твоята дума, но отказваме да приемем факта, че тя остава нечута. Затова днес, на двадесет и втория ден от началото на протеста ти, ние, Йоан, Кристиан, Стефан и Тея, започваме гладна стачка в знак на съучастие в твоя граждански жест.

Не приемаме да живеем в общество, в което той - както и протестът на хилядите българи, не осъществява своето предназначение. Въпреки съвета ти никой да не те следва в това гладуване решихме, че не можем да те оставим сам, и се присъединяваме".

Писмото е подписано от Борис Сугарев, Ела Сугарева-Макгий, Йоан Сугарев, Кристиан Сугарев, Стефан Сугарев, Тея Сугарева.

Поетът започна гладна стачка на 26 юни, като заяви, че няма да я прекрати, докато Пламен Орешарски и неговото правителство не напуснат политическата сцена.

В открито писмо до премиера Пламен Орешарски Сугарев написа: "Участвате в една недостойна, подла игра - срещу българските национални интереси и бъдещето на страната ни. Подобна подлост се заплаща, г-н премиер - заплаща се рано или късно. И дори да успеете, ще знаете до гроб, че тази подлост е платена с цената на поне един живот - моят".

Сугарев благодари вчера на 53-имата интелектуалци, негови приятели, призовали го да спре стачката заради влошеното му здравословно състояние.

Няма опасност за здравето му

Към момента не съществува опасност за живота на поета Едвин Сугарев, който бе настанен в реанимацията на Александровска болница тази сутрин след три седмици гладна стачка срещу правителството, съобщи по БНР директорът на болницата д-р Костадин Ангелов.

По думите му резултатите от изследванията на Сугарев не са "толкова лоши". От направените изследвания към настоящия момент състоянието му е задоволително и не съществува към момента опасност за живота му, каза д-р Ангелов.

След 22-дневен глад на вода и чай организмът на Едвин Сугарев е отслабнал и той е поставен на системи.

По-късно през деня БГНЕС предаде, че съпругата му д-р Мария Арсениева е съобщила, че мъжът й от утре ще бъде захранен венозно, така че гладната му стачка се прекратява. Сугарев е апелирал фотографът Николай Генов да спре да гладува и децата му също да не се присъединяват към гладната стачка.

#1 Прокопи 17.07.2013 в 11:17:59

Протестира срещу системата?! А не ли той част от тази система. През 90-та гладуваше срещу конституцията, после се закле в тази конституция като народен представител - два или три пъти. После се кълнеше като посланник няколко години.... на кротка държавна службичка. Възхищение?! Не, само отвращение от Вас, г-н Сугарев!

#2 abductor 17.07.2013 в 11:19:55

Долна невестулка е Едвин

#3 gothic 17.07.2013 в 11:23:35

Прокопиии, Прокопи!!! С тия лафове - в 18 часа пред пилоните на НДК. Ще ти се зарадват много... Умирам от кеф, като видя байганьовското "Всички са маскари!" http://bgtatko.bg/27318/17-yuli-2/

#4 Оня Дето Го Трият 17.07.2013 в 11:34:38

Прокопи Някаква жажда за внимание е ли е да се изтъпанчиш по коремче и на всичко написано да си наопаки? Тези, които писаха конституцията и тези, против които сега гладува са същите. Посланик в чужбина го изпратиха други, така че не виждам къде точно е проблема. Или викаш фактите не са важни, важното е някой да ти обръща внимание на троленето......

#5 насрани гащи 17.07.2013 в 11:57:27

4 Оня Дето Го Трият | 17.07.201311:34 Ами като не е искал да става посланник- да е гладувал, срещу тези които го пращат щом така решава проблемите.

#6 Прокопи 17.07.2013 в 12:00:05

Оня, ами то това точно са фактите: Едвин беше депутат и след ВНС, Едвин беше дълго време на държавна служба, Едвин е част от това, срещу което сега се протестира. Просто знае, че за него ще се погрижат в болницата, затова е толко ербап. П.С. Прави ли ти впечатление, че не съм си позволил да сипя обиди нито по теб, нито по който и да било от коментиращите тук? Малко повече уваьение към другия, мисля че е дно добро начало.

#7 Прокопи 17.07.2013 в 12:01:50

"уважение" исках да напиша (клавиатурата е малко сбъркана)

#9 Оня Дето Го Трият 17.07.2013 в 12:34:39

Прокопи Прави ми впечатление, че на всичко си наопаки, а това е тролене, не обида Едвин е част от кое? То ако погледнеш всички сме по някакъв начин част от "това". И кво, дай да не се обаждаме тогава. Примерно ти би ли опитал гладна стачка против нещо? Ти също знаеш, че за теб ще се погрижат в болницата, какъв е проблема? Тая реакция адски много ми прилича на реакцията тук срещу ПусиРайът миналата година - ако някой вземе да мре или да го вкарат в затвора, всички масово се присмиват на неудачника. Да пуснат статия за Николета тогава за да сте на страната на героя в текста

#10 Прокопи 17.07.2013 в 12:47:06

Не, не бих правил, нито бих подкрепил гладна стачка. Защото гладната стачка е начин да вдигнеш шум преди всичко около собственото си име. Всички знаем че за Сугарев ще се погрижат и само след няколко дена ще навакса с кюфтета. Къде къде по сериозен ефект би имала ефективна стачка (например учителската преди време) или гражданско неподчинение, ама за това трябва дупе. Що се отнася до Пуси Райът, мисля, че времето потвърди думите ми - в крайна сметка девочките се изпокараха за пари и неуредени сметки с "мениджърите им" И в този случай времето ще ме оправдае - Сугарев ще си бъде жив и здрав да дава интервюта.

#11 Rodrigo Diaz de Vivar 17.07.2013 в 13:00:03

'Ше ма извините, ама каква мазна таранка е Едвин ... Не знам какво очаква с тези плонжове пред Б. Борисов. То, не че са му за първи път, ама ... вече и децата ги знаят. И не разбрах ... какво точно му е влошеното състояние, че чак да се реанимира? За 20 дена 10 килограма са си една обикновена диета. Моят рекорд е 19 килограма за 37 дена, без въобще да се смята, че съм гладувал. Рязко ограничаване на храната, нищо повече. И се чувствах отлично. За каква реанимация става дума след сваляне на 10 килограма за 20 дена? Ако целта е да привлече вниманието върху себе си, ОК, но ... малко гнусно взе да ми става вече от неговите близаници на определени части, на определени хора. Че сега и четири от отрочетата си, ангажира да му подражават. Дано останалите две да не са толкова наивни.

#12 азът 17.07.2013 в 13:15:59

Цялата му фамилия ако ще да гладува, защо ни занимавате с тоя недоправен типец?

#13 pixie 17.07.2013 в 13:25:11

Така или иначе, за сега за Орешко южен поток се явява по-важен от Едвин и гладната му стачка.

#15 Дара 17.07.2013 в 14:23:33

"Мазното петно все отгоре изплува" Българска поговорка Едвин Сугарев е отгоре още от соц. време. Аспирантура в БАН не се е давала на случайни хора. Искам да видя характеристиката, с която са го приели. Защото за такива места се е изисквала характеристика от "наши хора" Имам чувството , че от всички , които са били на топли местенца по татово време, само на Т.Живков внуците още не са се писали борци за демокраця и не са получили място в някое управление.

#17 Оня Дето Го Трият 17.07.2013 в 14:35:32

Да беше откраднал 3 хотела тоя или обрал банка със спестяванията ви, всички щяхте да цъкате в телешки възторг и роболепие. Обаче неудачника решил да гладува или да мре и ебаси злобните коментари, ебаси злорадството. Не се пита на едикой си откъде са му парите, обаче на умиращия - откъде му е аспирантурата от БАН. Страшни сте

#18 насрани гащи 17.07.2013 в 14:57:02

А бе, Оня! Ама и ти като те гледам се дърляш по форумите - ей така за спорт или от скука, колкото да се намираш на работа , а не по убеждение. Ми сума ти народ не припознава баш пък в лицето на Едвин бащата на демокрацията и то с аргументи, а ма ти не та не!

Новините

Най-четените