Ранобудните студенти затварят вратите на СУ

"Ранобудните студенти", окупирали Ректората на Софийския университет, затварят вратите на университета заради "оформящия се съботно-партиен двубой между компрометирани пред българското общество фигури".

Това съобщиха младежите в групата си във Фейсбук, където обявиха, че са получили сигнали как днес ще бъдат направени опити за нахлуване в СУ.

Ден по-рано те обявиха, че няма да имат свои прояви днес заради митинга на БСП и ДПС "Да на демокрацията, Не на насилието". Те заявиха, че държат на безопасността и не искат да дават поводи на МВР за нови нарушения на законите.

"Не ни е ясно кога ще ни атакуват и откъде. Ние оставаме в Университета и рамо до рамо с наши преподаватели ще пазим територията, светостта и честта му", написаха днес студентите.

"Днес ще затворим вратите на Университета и заради оформящия се съботно-партиен двубой между компрометирани пред българското общество фигури. Нашият протест днес е нежеланието ни да протестираме в ден, в който протестират политически партии.

Готови сме да отстоим на чисто гражданските и студентски искания, зад онези четири думи, които оформиха същността на 25-те дни окупация: морал, солидарност, отговорност, свобода", заявиха още те.

#1 doorsbg 17.12.2013 в 09:11:36

Мина доста време вече от тази новина. Някой в момента може ли да каже до къде я докарахме със студентските протести? Има ли ги още или всяко чудо за три дни?

Новините

Най-четените