БСП пак тръгва срещу забраната за пушене

БСП отново ще обсъжда варианти за отпадане на тоталната забрана за пушене на закрито, научи "Труд" от червени депутати.

"Атака" ще подкрепи напълно подобно решение в пленарната зала, а депутатите от ДПС биха гласували по съвест. В ГЕРБ остават категорично против отпадането на забраната, показа проверка на вестника.

Ресторантьори и хотелиери поискаха срещи с премиера Пламен Орешарски и председателя на парламента Михаил Миков, за да обсъдят възможности за отпадане на тоталната забрана за пушене на закрито.

"Това е добра новина за мен", коментира пред "Труд" лидерът на БСП Сергей Станишев, който не крие, че е пушач. На предизборна обиколка през април социалистът обеща да върне пушенето на закрито, ако вземе властта.

В левицата вече има чернова на законови промени, според които тютюневият дим ще бъде разрешен във всички питейни заведения след 22 ч. В дневните заведения се предвиждат зали за пушачи и непушачи.

Засега не е ясно дали червените ще вземат политическо решение да отменят забраната, за да спазят предизборното си обещание, или депутатите ще бъдат оставени да гласуват по съвест.

Дори и така се очакват много "за" разрешаване на дима на закрито, понеже повече от половината социалисти не крият, че пушат.

За връщане на стария режим за пушене на закрито - с помещения за пушачи и за непушачи - се заговори в началото на мандата на кабинета „Орешарски", но темата заглъхна. Тогава Орешарски каза, че е склонен за либерализиране на забраната, а ресторантьори се оплакаха, че сегашният режим ги води към фалит.

#1 Феята на Смъртта 03.10.2013 в 19:58:49

Да, и какво друго може да се очаква от Държавата на Ресторантьорите и Таксиметровите шофьори? И всичко това, гарнирано с управлението на Великия Социализъм и Властта на Чичо Ставри от село Разпрана Кочина, който бил ятак на Партизаните- Пазители на Последния Косъм От Брадата На Ленин, които направили простия Чичо Ставри дето мразел учените галфони Партиен Лидер и му дали власт да прави каквото си иска. Чичо Ставри иска да пуши. Да свинее къдет му е удобно, щото на Него му е кеф! А, той е Лидер и е в Партията. Чичо Ставри плюе на Тея тъпи европейци дето слушат там некъф си Бетовен- Метовен и не ядат свинска пача и пръжки сутрин на закуска с 200 грама греяна пърцуца. Чичо Ставри, не обича да го ограничават. А, тъпите европейци само знаят да ограничават. Чичо Ставри обича Партията- Майка, защото Тя му дава закрила и му разрешава всичко. ...Ако законът срещу забраната за пушене на обществени места бъде премахнат, това ще е последното доказателство за крайното дебилие българско! Нямам нищо против пушачите. Изборът за пушене си е техен. Но да ви припомня само, ОСНОВНОТО ПРАВИЛО НА ДЕМОКРАЦИЯТА, КОЕТО ГЛАСИ: СВОБОДАТА НА ЕДИН ИНДИВИД СЕ ПРОСТИРА ДО ТАМ, ОТ КЪДЕТО ЗАПОЧВА СВОБОДАТА НА ДРУГИЯ! Чичо Ставри обаче, не е чувал за подобно нещо май....

#2 partci 03.10.2013 в 20:43:24

Да ги върнат до един в Аушвиц да ги върнат.

#3 Виктори 04.10.2013 в 01:05:13

Така се печели електорат. Бойко загуби много гласове от тъпата си забрана. Тъпа, защото не подлежи на контрол. От нея спечелиха рушветчиите. Кой и как контролира селските кръчми. Защо вместо да забраняват пушенето не изкоренят тютюна. Да се забрани производството му така, както е забранено да се сади марихуана?! Каква е разликата ? Гласуват се милиони допълнителни средства за тютюнопроизводителите. От къде се взимат - от всички. Стига демагогия!

#5 Оня Дето Го Трият 04.10.2013 в 08:29:33

Добре де, по ББС цял филм дадоха как англичани идват на талази и баровете пращят по шевовете въпреки забрана за пушене, сега пак тя им била виновна.... Ама кво се чудя, комунетата и секс с животни ще разрешат на обществени места ако това носи някой глас

#6 KingoftheROAD 04.10.2013 в 09:07:41

Някой тиквеник е решил да нагуши немъчени парички, затова е цялата дандания. И затова требе да им е некомфортно на тиквите горе, че обслужват чужди частни интересни, а не национални такива...

#7 Шебек Хасан 04.10.2013 в 09:44:07

От БСП-ДПС и Атака това може да се очаква. Пак се решават нещата в полза на разни олигарси с хотелски вериги и заведения и в ущърб на здравето на нацията. Тази забрана беше едно от малкото хубави решения на Герб. Сега тия боклуци са на път и това да прецакат.

#8 delight 04.10.2013 в 10:15:25

Алоооо, кръжока "Вечно здрави", как я мислите вие тази работа? Да живеете здравословно до 120 г. ли? А пенсии кой ще ви плаща? М? Черният хумор днес рано ме споходи благодарение на далновидните управленчески решения на столетницата. Против съм отмяната на закона за пушене на обществени места.

#9 dedogo6 04.10.2013 в 10:24:58

Пак ли почваме тъпата полемика?! Заведенията били празни?! Няма такова нещо.Хората си ходят, който пуши , си излиза навън, и проблем не откривам. Твърдо против съм отмяната.Аз също бях пушач (сега съм на е-цигара) и намирам за много приятно да си седиш и да няма дим около теб.

#10 lele male 04.10.2013 в 10:59:19

Напълно подкрепям идеята на Дилов-син, ако искаме сериозно да ограничим пушеното – вместо предупредителни надписи за здравето, на цигарените кутии да пише: "Акцизът от цигарите отива за издръжка на политическите партии в България"...

#13 dedogo6 04.10.2013 в 12:47:31

Аве потник , що не си (%$@$%@$% майката?

#14 delight 04.10.2013 в 13:06:53

@14 ...що не си (%$@$%@$% майката? Мислиш ли, че толкова дълго може да я върши тази работа? 100% е готов за нула време само със снимка надпис на цигарите - Пушенето вреди на (%$@$%@$%то!

#15 deowin 04.10.2013 в 16:59:33

Предлагам пушенето да стане задължително в парламента и за депутатите да се въведе минимално количество изпушени цигари на ден. Нещо като 5 кутии. Мисля, че парите от данъци, които в резултат ще се изхарчат по FOLFOX коктейли и погребения на народните представители ще са добра инвестиция за бъдещето на държавата.

#17 Scooby Doo 04.10.2013 в 19:29:37

То и 75% искат оставка...

#19 Оня Дето Го Трият 04.10.2013 в 20:53:39

Защо на запад бе, Гюлеметов, нали вие от Атака не обичате ЕС и ойро-ценностите. Къде се гласиш за запад сега? Айде ние да избягаме на запад, а вие на изток. Или пък да си останете тук на власт докато не ви линчува благодарния патриотичен народ. Ох, ти не беше вече от Атака, забравих.....ама то един път гей-цял живот гей. Същото е

#20 Fedar 04.10.2013 в 23:16:25

20 Оня Дето Го Трият | 04.10.201320:53 Защо на запад бе, Гюлеметов, нали вие от Атака не обичате ЕС и ойро-ценностите. Къде се гласиш за запад сега? Айде ние да избягаме на запад, а вие на изток. Или пък да си останете тук на власт докато не ви линчува благодарния патриотичен народ. Ох, ти не беше вече от Атака, забравих.....ама то един път гей-цял живот гей. Същото е -------------------- Гюлеметов иска да громи врага, разположен на топло и удобно в собствения му вражески тил. Подобно на онзи идиот - комунопитек, който разбива капитализма и слави Русия и Китай от....Париж. Ех, пусти демократични ценности...А как добре само би му се отразило на Гюлеметов един хубав престой в Гуантанамо - хем няма да има време да пише глупости в интернет, хем поне ще има някакво основание за постоянните му брътвежи срещу Запада.

Новините

Най-четените