Борисов: 20 евро не стигат за една баница в Брюксел

„Един премиер или един министър, когато отиде в чужбина, има по 20 или 30 евро на ден. Това е популизъм. Всеки, който е бил в Брюксел, знае, че ако влезе да изяде една баница с едно кафе - няма да му стигнат, но това се е приело от 22 години".

Цитатът на деня безспорно отново принадлежи на премиера Бойко Борисов, който в интервю пред Нова Тв се опита да обясни реакцията си относно бонусите:

"В България се шири популизъм относно бонусите. Ние още като посткомунистическа държава разсъждаваме, като комунисти. В случая и аз. Защото при тези ниски заплати, които вземат, а огромната отговорност, която носят, това е популизъм".

Борисов обясни и как търси добри кадри, които да работят за 1000 лева: "Тези, които искат да направят своята автобиография такава, че след като минат тези 4 години или 8 в управлението - както сега много бивши политици, да не им казвам имената, получават почти по 40-50 000 лв. на месец заплата, работейки в частни фирми. Сиреч, 4 години ще работиш за държавата, за каузата, но това мога да го кажа на министър, на заместник-министър, на областен управител. Това са висшите политически назначения, да речем. А обикновените хора, които работят в дирекциите в различните министерства, те, както виждате, ние техните пари не закачаме. С една дума, този, който е дошъл за кауза, няма да получава пари. Защото това, което говорят и Доган, и Станишев са трикове. На било бонус, било хонорар, не било хонорар, а било ДМС, не било ДМС, а било еди-какво си".

По повод обвинението на Сергей Станишев, че ГЕРБ прикриват пари и всъщност са си раздали 120 млн. лева, Борисов заяви: "Наглец, голям наглец! Ние сме платили високите пенсии. Тези 120 милиона лева са дадени на хората, които работят в администрацията - на средно и ниско ниво. Станишев не е глупав, той се прави, че не разбират въпроса. Въпросът е министрите и зам.-министрите да си върнат парите, а не обикновените служители. Ние сега ще направим и закон, който да отрегулира всички бонуси и в същото време ще вдигнем заплатите на министър-председателя, на министрите в следващия кабинет".

#1 един от тук 08.03.2012 в 11:01:48

ми те за тва не ядат баници с кафе в Брюксел

#2 MacAllister 08.03.2012 в 11:16:55

Тоя човек надминава себе си! Не знам има ли какво да се коментира - детска градина в Министерския съвет! А колкото до Станишев, независимо дали е добър или лош, независимо дали ни интересува БСП май не е зле да му удряме по едно рамо, защото алтернативата там е връщане яко назад - цялата власт в ръцете на старата гвардия сред която видни представители са не само такива като Първанов, но и като пикаещото момче. Въобще имам чувството, че някой подготвя БСП като заместител на следващия "политически проект" - леко нестандартна стъпка, подготвена от носталгията по социализъма в 25-я кадър на пропагандата на ГЕРБ. Не знам дали преценявам правилно, но ми се струва, че кръга около Станишев се отклонява леко от тоя курс и тъй като вече в политическата пустиня не остана нищо освен ГЕРБ и БСП се налага да се заглеждаме та да не се окажем още по-ухапани неочаквано отзад. Въобще, когато в страна затлачена като нашата вината почне да се хвърля масирано и тенденциозно върху малка група хора, започвам да се чудя дали тая група не се е оказала в ролята на пречка за обичайните заподозрени. Не знам дали ви прави впечатление как всички скандали около Първанов независимо от къде идват се потулват, с години се води пропаганда, която в крайна сметка винаги е малко в повече срещу Станишевия кръг - има нещо съмнително в тая работа и поредното "Станишев е виновен" на Бойко ме кара да се загледам за пореден път в червената каца и да се запитам кой за момента е враг намоя враг?

#3 Чинчифон 08.03.2012 в 13:24:47

Представяте ли си колко се е изхарчил,милият,след като е принуден да пътува толкова често до Брюксел?Той е премиер и не върви да си носи банички от Банкя.Да не говорим,че има здрав апетит и се наяжда само с телешки пържолки или поне две втори.Хубаво е,че не допуска безработни,стари, болни да се втурнат в Брюксел да останат гладни там.Вместо тук!Да имаше поне една банка?

Новините

Най-четените