Бойко Борисов с индулгенция за пушенето след 22 ч

Най-вероятно забраната за тютюнопушене ще бъде смекчена, като след 22 часа цигарите ще бъдат разрешени.

Това се разбра от уикенд изявата на премиера Бойко Борисов в шоуто "Нека говорят с Росен Петров" по bTV. Разбира се, Борисов заяви, че в крайна сметка парламентът ще реши, но след като толкова се шуми по този въпрос, значи е важен, стана ясно от изявлението му.

"В ресторантите не трябва да се пуши поне до 20 часа. След 22 ч всеки работещ или семеен човек се прибира", смята Борисов.

Със сигурност руският реактор, строен за АЕЦ "Белене", за който вече сме платили близо две трети от цената, ще бъде седми блок на АЕЦ "Козлодуй".

В момента се извършват предпроектните проучвания, но е сигурно, че реакторът ще бъде хибрид, каза Борисов. По думите му АЕЦ "Козлодуй" е естественото място на седми реактор и е нормално той да бъде точно там, защото има достатъчно специалисти инженери, а и населението вече е приело, че на това място има АЕЦ.

На въпрос дали се притеснява, че рейтингът му пада, премиерът отговори, че това е нормално. "Аз правя всичко, което е правилно за държавата. Ще ми се вдигне рейтингът, ако вдигна пенсии или дам добавки. Всеки трябва да плати своя дан за стабилността на държавата", заяви Борисов и не пропусна да отбележи, че е много доволен от финансовия министър Симеон Дянков.

Няма да има коледни добавки към пенсиите, тъй като няма пари в бюджета, каза още премиерът Бойко Борисов. Той обясни, че причината е, че няма пари в бюджета. "И аз много искам да дам, да дадем коледни добавки, но няма в хазната. И ако искаме да се превърнем в Италия, Испания се избиват хората по улиците, Португалия, Ирландия... Ние трябва да продължим с фискалната дисциплина, кой не иска да яде?", каза Борисов.

"Миличките мои, но те през годините главно поддържаха БСП. Не ги наказваме, но тези хора са им похарчили парите. Но за съжаление носталгията към миналото ги държи там. Искам да дам много. Но искам хората, които ходят на работа да имат метро, чиста среда, екология, добър път, аз мисля за тези хора, защото те са носители на прогреса", коментира още премиерът темата за пенсионерите.

Тепърва парламентът ще гласува да омекне ли забраната

Междувременно "24 часа" съобщи, че заведенията масово не спазват забраната за пушене на закрито. Има глобявани по няколко пъти, но те продължават да правят нарушения. Повечето обаче успяват да се изплъзнат от санкциите с различни трикове.

Клиентите си поръчват "гръцки пепелник" - чинийка с кубче лед, покрито със салфетка. Мократа хартия попива пепелта и миризмата, а и хората могат бързо да загасят цигарата в случай на проверка. Правим акт само ако видим човека да пуши в момента, казват инспектори.

Предстои парламентът да гласува предложенията за "омекване" на забраната за тютюнопушене, внесени от депутати от различни парламентарни групи.

#1 Rodrigo Diaz de Vivar 10.12.2012 в 14:50:00

Хайде сега да видим, на кои точно "майки с деца" пречим пушачите.

#2 Шебек Хасан 10.12.2012 в 16:35:50

Малоумен глупак и евтин популист! Забраната за пушене беше едно от малкото хубави неща приети от Герп. Сега и него ос*аха.

#4 partci 10.12.2012 в 19:42:40

Лично възнамерявам като започнат да палят цигари демонстративно да си излам (евентуално с компанията) от тия заведения, в които толкова се следи за потъпкването правата на хората. От едно известно време не мога да повярвам, че като се връщам от навън не смърдя на лайна с говна. А някой ако се засили да ми слага пепелник на масата, ше си го вади от ГЗ.

#5 Rodrigo Diaz de Vivar 10.12.2012 в 21:47:04

@partci Лично възнамерявам като започнат да палят цигари демонстративно да си излам (евентуално с компанията) от тия заведения, в които толкова се следи за потъпкването правата на хората. Недей! Моля те! Ще си разкъсаме ритуално ризите от мъка по липсата ти, да знаеш ...

#6 Fedar 10.12.2012 в 21:54:57

Тиквата пак обърна дупето на 180 градуса. А въпреки, че и аз паля от време на време, трябва да призная, че запалените пушчи-противници на новия закон са ужасна сган.

#7 Rodrigo Diaz de Vivar 10.12.2012 в 23:59:02

Същите са и "запалените непушачи-привърженици на новия Закон". Фанатизмът винаги е смущаващо грозен. Не спирам да си пуша цигарите в заведенията където има такава възможност [а то не е каквото да няма], нося си и е-цигарата, за местата където няма, така че лично мен не ме бърка забраната. Нито пък отмяната и, все ми е тая. Но е смешно някой да ни плаши с "... лично възнамерявам демонстративно да си изляза ..." Е и? Все едно аз да те уплаша с "... лично смятам демонстративно да не посещавам заведения където не се пуши". И да очаквам да ти дреме ... Няма как да стане, смешно е.

#8 partci 11.12.2012 в 00:27:17

Нали се сещаш, че ако не изляза само аз ами още пет човека от компанията, ефектът ще е съвсем различен. А ако всички непушачи решат да си излязат (както и трябва да стане след това, което се случва в момента)? Дали ше паднат оборотите или ще се качат, как мислиш?

#9 Rodrigo Diaz de Vivar 11.12.2012 в 01:20:22

Толкова години в заведенията се пушеше, не съм забелязал някой да протестира, че непушачите са излезли. Сега виждаш какъв шум се вдигна. След него е логично да се помисли, че пушачите са фактор, а не непушачите. И ефектът от вашето "излизане" ще е нулев, колкото и демонстративно и ритуално да го правите. Пак подчертавам, мен ме боли фара, посещавам заведения в които се пуши [и ще се пуши 24 часа], а и да не се пуши, аз лично не намирам някаква пречка да си пуша електронната цигара или да изляза навън. Но никога не съм се "перкал" с цигара в ръка или с мнението си в заведение за непушачи. Просто не ги посещавах и не досаждах на никой непушач с присъствието си или с мнението си за тютюнопушенето. Пуши ми се, ходя в заведение където пушенето е разрешено. Когато съм с приятел или приятелка, които не понасят цигарения дим, избирам дали да бъда с тях или удоволствието да пуша с кафето си. Без да им налагам предпочитанието си. Просто е.

#10 Оня Дето Го Трият 11.12.2012 в 08:33:06

Искам да видя сега като отменят забраната богати ресторантьори на манифестация! Край, свърши се мизерията, парите почват да валят от небето за тях.....направо върху дима

#11 Rodrigo Diaz de Vivar 11.12.2012 в 13:53:37

Оня, отпадането на забраната [ако въобще се случи] няма нищо общо с ресторантьорите. Не бъди наивен. Става дума за пари и то не за ресторантьорски. Ресторантьорите ги боли фара за забраната. И преди и сега има достатъчно хора, които да пълнят заведенията, в които си заслужава да отидеш. Тези ресторантьори, които виждаш по телевизора са платени клакьори. Същите, като медиците по телевизора, които твърдят че електронните цигари са значително по-вредни от класическите. Всичко е манипулация. Платена. Някой/някои с пари губи от осезаемото намаление на потребление на класически цигари и плаща за манипулиране на масите. Грешната стъпка на правителството беше, че акцентира на мотива "Забраняваме цигарите за да не вредим на непушачите". Защото честно казано, на мен, а и на всички останали пушачи, не ни дреме че на някой му пречи моето пушене, след като той сам, по собствено желание е седнал да пие до мен. При условие, че има доста места където може да го прави без тютюнев дим. Избора е негов, аз не съм го викал. По трудно е, но трябваше всичко да е под мотото "Забраняваме цигарите, защото пречат на вас самите". Правилната метла, която трябваше да яхне правителството е егоизма, грижата за собственото "аз", една от най-силните и неконтролируеми емоции в човека.

Новините

Най-четените