"Денят Х" започва

Парламентът ще гласува вота на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски заради провал в сектора на енергетиката. ГЕРБ призоваха парламентарната група на „Атака" да не се регистрира в залата, за да не може да бъде събран кворум. Депутатите обаче влязоха в залата и заседанието започна, но без лидера им Волен Сидеров.

На пресконференция след изборите председателят на ГЕРБ Бойко Борисов нарече днешния ден "Денят Х" и обяви, че "ключът е в "Атака". Ако националистите излязат от залата, това означава, че правителството пада, по думите на Борисов.

Вотът на недоверие е трета точка в програмата на Народното събрание и обсъждането му е насрочено за 11.30 ч. Преди това депутатите ще разглеждат на второ четене законопроект за МВР.

Около Народното събрание има засилено полицейско присъствие и заграждения заради насрочения за днес протест под наслов „В подкрепа на морала и обединението". Събитието е организирано във Фейсбук, а до момента над 2400 души са заявили, че ще се включат. Въпреки това присъствието около сградата на парламента е рехаво.

„Обединени за първите стъпки към нова България - 1.Оставка; 2. Нови избори; 3. Лустрация; 4.Съд за мафията, която ограби България; 5. Нова конституция. Поради натискът на нечисти инвеститори подкрепяме и протестите за Карадере и в защита на териториите от Натура 2000" - пише в страницата на събитието.

Новините

Най-четените