Поръчка за физическа саморазправа с Цветан Василев

Нова информация за опасност за живота на мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев обяви адвокатът му Константин Симеонов. Информацията е от две седмици и е оперативна, каза Симеонов пред Нова телевизия. По думите му става дума за физическа саморазправа, а поръчката идва от България. Извършителите били от друга държава.

"Всичко около КТБ е проекция на действията на служителите, свързани с БНБ и прокуратурата. Двете институции имат доста съгласувани действия. Те именно с действията си предизвикаха ситуацията в КТБ. Прави са хората да протестират, защото имат пари в банката, а никой не има дава отговори", каза още адвокатът.

Според него Василев не може да се върне в България, защото у нас има заповед за неговото задържане. Той попита и защо прокуратурата мълчи, че заповедта за задържането на банкера е от 28 юли. За обвиненията, че Василев е разследван за пране на пари в Швейцария и Лихтенщайн, адвокатът каза, че нямат официално уведомление.

„Прокуратурата работи през медиите. Пуска информация, но до нас няма официална информация", посочи Симеонов.

Адвокатът коментира и информацията, която се появи във в. „Труд", за имот на Василеви в Швейцария. Според Симеонов имотът е закупен преди две години и прокуратурата има документи за сделката. „Парите, с които е закупен имотът, са от заеми. Няма фирма, която да дължи пари за имота. Имайте предвид, че Цветан Василев е платил данъци върху 160 млн. лева приходи", каза той и допълни, че семейство Василеви няма намерение да ползва жилището.

Той заподозря, че информацията е изтекла от Бисер Лазов и Теодора Танева - основни свидетели срещу Василев, които по думите му са уличени в извършване на престъпления, които ще се разследват.

Новините

Най-четените