В деня на вота жандармерията влиза в селата

В деня на извънредното заседание на 42 НС, когато ГЕРБ пробва трети вот на недоверие към кабинета Орешарски, жандармерията влиза в селата по 12 области в името на "борбата с битовата престъпност". Операцията срещу тях, осъществена от 54 екипа, ще продължи 13 часа. Началото й беше дадено пред камерите и микрофоните на журналистите.

За по-малко от година от мандата на тази власт това е трети вот на недоверие - този път в областта на сигурността, заради провал провал в областта на вътрешната сигурност и обществения ред. По време на управлението на ГЕРБ, приключило няколко месеца преди края на мандата, левицата пробва с 6 вота.

Макар че до момента никой в ГЕРБ не се е разграничил от фигурата на Делян Пеевски, в мотивите за исканото недоверие ГЕРБ се позовава на общественото недоверие в сектора още от юни м.г. с избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, характезиран като "опит специалните служби да бъдат подчинени на политическата конюнктура", нарастващата контрабанда, кризата с бежанците и безпощадната битова престъпност".

Правителството може да падне само ако вотът на недоверие бъде подкрепен от най-малко 121 депутата. ГЕРБ разполагат с 95, а "Атака" вече обяви, че няма да го подкрепи заради мотива им за бежанците.

Несправянето с бежанската вълна от Сирия и липсана на добри условия за бежанците стана причина темата да се дискутира и в Европарламента, вкарана там от десните от ЕНП, към които принадлежи и ГЕРБ.

МВР отвръща на удара с операция срещу битовата престъпност

Дирекция "Специлизирани полицейски сили" провежда специализирана операция със 7 управления в 12 области, съобщи рано тази сутрин пресцентърът на МВР. Това са Видин, Монтана, Враца, Плевен, София-област и др.

Седем екипа на Жандармерията участват в акцията, ръководена от главния секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаро, предаде Агенция Фокус. За днес операцията ще продължи 13 часа и ще обхване общините Ихтиман, Своге, Костинброд и Сливница, каза пред журналисти комисар Борис Танев.

Акцията е във връзка с предприетите мерки за противодействие на битовата престъпност след зачестилите случаи на грабежи и кражби на имущество от жители на малки и отдалечени населени места. В нея участват служители на дирекция „Специализирани полицейски сили" при ГД "Национална полиция" и на областните дирекции на МВР в цялата страна.

По БНТ тази сутрин главният секретар на МВР отрече да е пиар, тъй като била "комплекс от мерки, определени още миналата есен".

#1 Rodrigo Diaz de Vivar 10.02.2014 в 09:33:38

Никой не обясни какво точно ще правят участниците в операцията. Ще демонстрират униформи и автомобили? Ще бият някого? Кого? Ще арестуват някого? Кого и за какво? И защо досега не са го арестували, операция ли трябва да има? Поредното безумно харчене на пари от МВР. Командировъчни, гориво, човекочасове. За демонстриране на нещо, което би трябвало да вършат ежедневно, тъй като им е основно задължение. Какво и е специалното на борбата с битовата престъпност, че трябва да се върши със специална операция със жандармерията и "Специлизирани полицейски сили"?

#2 Оня Дето Го Трият 10.02.2014 в 13:53:27

Поход с танкове срещу джебчии. Или да убиеш муха с гаубица. Въобще важно е да се действа с размах Пък и идват избори, може би някак по-спокойно е като гласуваш насред военно положение

#4 pixie 10.02.2014 в 21:36:51

Всяко чудо за три дни... Пък и не виждам смисъла - апашите са гръмко предупредени от медиите, ще кротуват докато трае чудото, после айде пак, по старому. Жалко за парите на вятъра и излишното упражнение. Шумът е повече отколкото ще е резултатността. Както винаги. Туй пиара, голяма работа, ей.

Новините

Най-четените