Паднаха и си признаха

След като правителството на ГЕРБ падна, министрите един по един започнаха да признават недъзи и грешки, визирайки основно работата на финансовия министър Симеон Дянков и финансовата стабилност, с която се гордееше и той, пък и те.

Строителният министър в оставка Лиляна Павлова съжали, че кабинетът не е направил достатъчно за развитие на икономиката. Същото, добавяйки и щрих с това, че са подценили работните места и политиките по доходите, обявиха и колегите й Николай Младенов и Цветан Цветанов в съботно-неделните си медийни изяви.

Павлова коментира пред bTV, че не било нужно кабинетът да се придържа към толкова строга финансова дисциплина чрез орязването на всякакъв вид публични разходи. Да, само с магистрали наистина не става.

"Нямаше нужда дефицитът да е 0,4% - можеше да е 1.3 или 2%. Можем да го увеличим занапред, но това не значи, че просто трябва да дадем парите за пенсии или минимална заплата, а да го инвестираме смислено, за да развием икономиката. Ако имаше рецепта, ние щяхме да я приложим - искаме да увеличим доходите и т.н., но това не е лесно", коментира тя Павлова.

"Пътищата и магистрали са от първостепенно значение за една държава, но заедно с тях трябваше да развиваме повече и икономиката - със същите усилия и енергия", заяви министърът в оставка.

"Трябваше да се помисли повече за намаляване на безработицата, въпреки че тя не е проблем само у нас, а е глобален", допълни тя.

Павлова обясни усилията за поддържане на финансова стабилност с факта, че като един „примерен ученик" България е искала да докаже на ЕС, че може да е съвестен и надежден партньор - да се създаде доверие в европейците и инвеститорите към икономиката ни.

Все пак, уроците са научени, увери Павлова и заговори за втори мандат: "Да, искаме да управляваме отново. Ще изработим добра програма, фокусирана върху икономическото развитие, което не е за сметка на фискалната дисциплина".

Тя посочи, че по отношение на управляваното от нея ведомство, няма проблем и под друг кабинет да се продължат успешно приоритетните проекти - инфраструктурни, по оперативна програма "Регионално развитие" и т.н.

Палова открои вицепремиера в оставка Цветан Цветанов с определението: "Човекът, който изгради тази партия, поддържа структурите й и познава проблемите на всеки град или регион".

#1 Svelini 04.03.2013 в 11:26:57

Това признание на Павлова трябва да е началото. Красавците от ГЕРБ трябва да си признаят и за купените избори и депутати от други парламентарни групи, за лобистките закони, за разпада на институциите, за едноличното управление на Диктатора и послушното гласуване, за разделението на хората -ние и те и т.н. Тези хора трябва да си починат от властта и след четири години, ако ги има да кандидатстват отново за доверието на избирателите.

#2 nada_noname 04.03.2013 в 20:03:36

Строителният министър в оставка Лиляна Павлова e пълна измамница, още като пътищар задигна под наем за жълти стотинки държавно жилище и подобно на Цвък Цвък, калинките, тиквите и подобвите им герберисти, лъже и маже на поразия, дано не е задминала рекорда на Ц.Ц. по жилища придобити по ъндърграунд начин. Абе, изобщо ГЕРБ със силно наведена позиция към дамата спурата и човекът с бараката......... селно дясна, алчна и обирджийска пасмина.

Новините

Най-четените