Михаил Горбачов е в болница

Последният съветски лидер Михаил Горбачов е приет в болница, но руските медии не съобщават от какво страда. Легендарният президент съобщи, че през последната седмица здравословното му състояние значително се е влошило, поради което се е наложило да постъпи в болница.

„Включен съм към монитор и целият към в кабели", разказва Горбачов пред „Русская служба новостей". 85-годишният политик заявява пред „Интерфакс: „Познавате моя характер. Решен съм да се боря за живота си". Според преводача му Горбачов вече се чувства по-добре, така че няма нужда от спекулации.

Миналата година плъзна слух, че Горбачов е починал, който тръгна от „РИА Новости". Медията по-късно обяви, че сайтът й е атакуван от хакери, които са поместили шокиращата, но невярна информация. Тогава Горбачов коментира, че тези, които са си направи черната шега с него, са действали напразно.

Сега той съжалява, че е лишен от възможността да проследи връчването на нобеловите награди. Самият Горбачов е нобелов лауреат за мир заради перестройката и разпадането на СССР.

Досега се знае, че Горбачов страда от диабет. През лятото на тази година Горбачов прекара две седмици в болница, където премина през курс на рехабилитация на кръвоносните съдове и лечение на ставите.

Бившият президент остава активен в политиката, но в последно време все по-рядко се появява публично. Наскоро той критикува политиката на президента Путин и поиска да се оттегли.

 

#1 Архангел 10.10.2014 в 13:28:37

Умри!

#2 pepe 10.10.2014 в 16:30:45

Всеки умира, но Горбачов преди това успя да убие съветската болшевишка система.

#3 Мина 10.10.2014 в 18:15:17

ВебКафето, поправете си коментара под снимката. Депутатите решиха да ... (какво!?) Горбачов за .... Зная, че пропусната дума е "съдят" обаче това трябва да се оправи.

#4 maleficent 10.10.2014 в 20:05:48

Това е голяма заблуда идваща от отъждествяването на болшивизма с руския комунизъм. Болшевизма в Русия е заличен с идването на Сталин на власт. Горбачов е разрушител на Съветския Съюз, докарал е до сриване на икономиките на всички страни членки, нищета, и вече 25-годишна вражда, която днес умело се използва за мръсни външнополитически цели.

#5 pepe 12.10.2014 в 19:59:28

Болшевизма никога не е бил нещо различно от диктатура - самите му апологети го признават, наричат го диктатура на пролетариата, но дори и по времето на Ленин е бил повече военна диктатура, отколкото каквато и да било друга. При Сталин характера му на военно-полицейака диктатура става още по-явен но всъщност нищо не се променя по същество нито преди, нито след това.

Новините

Най-четените