Български журналист нападнат в Крим

Български журналист е нападнат снощи в Крим от маскирани въоръжени мъже. Димитър Кенаров, който работи на свободна практика за български, американски и европейски медии, се намира в Симферопол.

Пред украинска медия Кенаров разказва, че е нападнат, докато се опитвал да снима: "Седяхме в един ресторант, когато видяхме в отсрещната сграда да влизат маскирани въоръжени мъже и да изнасят оттам техника, явно техника от телевизионно студио. Аз направих няколко снимки с телефона си и един от маскираните дойде при мен, хвърли ме на земята, опря пистолет в главата ми и ми взе телефона". Уточнява, че микробусът бил без регистрационни номера.

Пред Нова телевизия Кенаров обясни, че по време на инцидента е вечерял с колежката си Боряна Кацарова, а маскираните мъже са изнасяни камери от студиото на Асошиейтед прес.

Кенаров описва ситуацията в Крим като много много лоша, без закони, а въоръжените, които се представят като отряди за самоотбрана, могат да правят всичко. На въпрос дали в Българя се случва нещо такова, той отговаря - определено няма нищо подобно.

Крим се контролира от проруски сили за самоотбрана, които са блокирали всички военни бази, които още не са се предали. Предполага се, че са съставени предимно от руснаци. Москва отрича да е изпращала в Крим допълнителни военни части, които да подсилят намиращите се в базата на Черноморския флот на Русия в Крим.

Новият премиер на автономната република Сергей Аксьонов заяви на заседание на кабинета снощи, че неговото правителство е в постоянна връзка с руски официални представители, включително с членове на голяма руска делегация, която в момента е в Крим.

 

#1 sim4o 07.03.2014 в 11:22:14

За този българин- Христо Кенаров, се май споменава, че според негови твърдения е нападан и в София от "руски терористи".. Ето за него .. http://1.bp.blogspot.com/-FH-6MMbZtxY/Ui5L5ubT7LI/AAAAAAAAEhg/ZeFP2WUcHN8/s1600/assan-ussr.jpg http://4.bp.blogspot.com/-UavqvBu2tyE/UjRUaHvFOqI/AAAAAAAAEkM/sI4ZPQ0P1h4/s1600/coneva-kenarov.jpg явно руските терористи, отдавна си го следят и са му хвърлили око ! Нищо .. то един приятел, съфорумец тукана , го следят Строителни Работници от Кърджалийско .. ти да видиш! Ей това вече си е проблем! Ето и материала, за който се твърди, че е баш от Кенаров (как пък го е заснел .. нали е нямало с какво?? мурафет ! .. ей това е майстор!) http://daniivanov.blogspot.com/2014/03/blog-post_8140.html ако е това заснетото се виждат явно лъжите .. 1.Не е ясно тези хора, дали са казаци, сили за самоотбрана , привърженици на Кличко, привърженици на Тимошенко ,украински или руски войски .. Те са си в цивилни дрехи, с дънки и маратонки и якета.. По скоро ,според мене, са някакви криминални И НЕ СА ЧАСТ ОТ РУСКАТА АРМИЯ или която и да е армия , което ясно личи 2.Не е ясно, дали става дума за кражба .. 3.Изглеждат ми, малко с кавказка външност .. или татарска, не знам?? 4.НЯМАТ всичките МАСКИ НА ГЛАВИТЕ , както се ЛЪЖЕ ... ------------------------------------- случилото СЕ , още веднъж обяснява КАКВО Е ПОЛОЖЕНИЕТО В УКРАЙНА СЛЕД СЪБИТИЯ в Киев - убийствата на служители от украинското МВР имам пред вид, и вземането на властта от неясни въоръжени хора .. има безвластие и анархия!. Нужни са мерки, за стабилизиране на страната .. па ако трябва и по-силно присъствие на полиция и войски ...

#2 sim4o 07.03.2014 в 11:34:03

Но дори и да са казаци ... (или някакви там други ... татарски отряди да речем) ПРИНЦИПНОТО ПОЛОЖЕНИЕ НЕ СЕ ПРОМЕНЯ ... В Украйна, явно по улиците е безвластие, и това не бива да продължава така ... Обикновените хора , жените , малцинствата , трябва да бъдат защитени ...

#4 sim4o 07.03.2014 в 15:28:32

Pavur Pezev | 07.03.2014 13:11 Мъ то и аз многу съ притеснявам за геювити в Украйна......Тъз година парада нема да го бъде,начи. --------------------------- Абсолютно няма да го бъде гейпарада ... П.П. то и най-ярките фигури на майданенето - Партия "Свобода" например .. от няколко години, се бие с органите на реда по време на гейпарадите .. Преди години , именно хората от Западна Украйна , разгониха и събор на равините, обявен в Житомир ... В момента имат министър в новата власт .. Та горките равини, горките соросоиди, горките гейове ... от едната страна - бандеровците , не си поплюват .. от друга - казаците ...

#5 Шрайка 07.03.2014 в 17:34:50

Павурче, ми той парада започна. Я се вгледай в Яценюк

#6 sim4o 07.03.2014 в 19:18:06

------------------------------------- случилото СЕ , още веднъж обяснява КАКВО Е ПОЛОЖЕНИЕТО В УКРАЙНА СЛЕД СЪБИТИЯ в Киев - убийствата на служители от украинското МВР имам пред вид, и вземането на властта от неясни въоръжени хора .. има безвластие и анархия!. Нужни са мерки, за стабилизиране на страната .. па ако трябва и по-силно присъствие на полиция и войски ... -------------------------------------- Ако няма украински войски - чужди?? Не, много хубаво това нашенче, вдига врява за това което се е случило с него ..! Евалла и на Уебкафето! Доста хора ще ги упрекнат , примерно така :"Путинофили., русофилистици - с тая новина, за безвластие, анархия и напрежение в Украйна в чия мелница наливате вода бе! В мелницата на Медведев .. подлъгало ви е класовото чувство Уебкафе, подлъгало. Уж сме евроатлантици, всинца ние, българите, а то ... " Но браво на Уебкафе, че не слуша подобни гласове, а дава обективно и безпристрастно Истината, па ако ще да обслужва Медведев, ако ще - Путин ! Обама ни е приятел, но Истината ни е по-голям приятел!

#7 Борката 07.03.2014 в 23:58:23

Симчо, колега захапи тая песен: http://www.youtube.com/watch?v=JPtQ4K-evBo

#8 sim4o 08.03.2014 в 09:39:52

Борката | 07.03.201423:58 Симчо, колега ---------------------------------- Някак странно, станахме колеги ?!????? Какво стана - разпита ли , из Германия за мене??

#9 sim4o 08.03.2014 в 11:16:39

Борка, дето викаш , кой знае защо, че си ми колега??? .. В каква връзка, ако не е тайна е твоят коментар с клипа на песента .. 1.Прочел си статията, помислил си над нея и песента е в пряка връзка, според тебе, със съдържанието?? Така допълваш, както си мислиш автора?? 2.Чел си коментарите и мненията и даваш своя принос към Дискусията? Според тебе - това е най-точната реакция на новината за анархия в Украйна - постване на песен?? Допълваш ме мене, та да ме подкрепиш ?????? 3.Ударил си поне три ракийки сабахлям , та ти е весело и ти се ще Целият Свят, като тебе да е весел и да си слуша песнички .. и смяташ, че ще намериш съмишленици именно тука - на форума на Уебкафето. Намерил си статия, и си решил веселието ти, да се изрази , като отговор до мене! Ами какво да ти кажа - Наздраве! Като поизтрезнееш, може и нещо като разсъждения по същество да напишеш, като ще ме подкрепяш!

#10 Борката 08.03.2014 в 20:03:23

Симчо, с всеки коментар, оборваш "теоремата за безкрайната маймуна"...

Новините

Най-четените