Tв водещ поздрави Цветанов за работата по случая Мирослава

Полицаите са били изтощени от неуморната работа по случая с Мирослава. Така отговори вътрешният министър Цветан Цветанов на въпрос как полицаите са допуснали единият заподозрян - Стойчо Стоев, по случая с убийството на 17-годишната Мирослава Николова от Перник да се самоубие. Цветанов гостува в предаването "Факторът Кошлуков" по ТВ7 и получи поздравленията на водещия за добрата работа по разкриването на тежко престъпление.

Цветанов разказа, че в 20 часа в сряда обвиняемият се е прекършил по време на разпитите в Института по психология към МВР и е започнал напълно да сътрудничи на полицията. "Тогава колегите се върнаха да работят цяла нощ, до 5 сутринта",  допълни той.

"Лицето започна да свидетелства, а и по неговите показания той всъщност не е реалният физически извършител на престъплението", заяви Цветанов на въпрос наистина ли МВР е било склонно да предложи защита на обвинения в убийството на Мирослава.

"Той разказваше през цялото време за неговия съучастник – т.нар. Марио. Самоубилият се Стойчо съдейства през цялото време на разследването, той посочи къде е трупът на Мирослава".

Цветанов не беше попитан вярна ли е информацията в медиите, че обискът е извършен не от полицаи от Перник, а от барети от Специализирания отряд за борба с тероризма или от техни колеги от отдела за антитерор от ГДБОП.

"Искам за пореден път да изразя съболезнования на роднините и на всички приятелите на Мануела...", каза още Цветанов и след реакцията на водещия побърза да се поправи: "Мирослава, извинявам се".

Междувременно стана ясно, че мярката за неотклонение на единствения жив задържан за убийството на Мирослава - Марио Любенов-Заека, се бави заради медицинско, съобщи пернишкият сайт mirogled.com.

Според документа той има психични отклонения, твърдят информирани. Според източници от Института по психология към МВР, Марио е бил открит в психиатричната клиника "Свети Наум",  на 4-и километър в София.

Дали да остане за постоянно в ареста Пернишкият окръжен съд трябваше да реши днес. Това обаче няма да стане докато не се направят допълнителни експертизи. В момента Марио е в клиника.

Марио е съученик на Борислав Чолев, който живее от години на съпружески начала със сестрата на Мирослава - Елеонора, и беше посочен като човек, получил наследство. Двамата учили заедно в природоматематическата гимназия в Перник.

Марио е криминално проявен. Той е задържан заради лаборатория за фалшиви пари в дома му. Криминалистите се натъкнали на нея през март докато тарашели жилището на автоджамбазин в квартал Изток в рамките на акция „Автокрадците”.

Първоначално той е бил задържан за кражба на автомобил „Фолксваген Голф”, който бил с регистрационни табели на „Форд фиеста”. Според информирани източници Заека бил част от нова група автокрадци, които до момента не са засичани от полицията с подобни прояви. Марио е познат на органите на реда с хулигански прояви и нанасяне на телесни повреди.

При обиск в дома на Марио обаче полицията се натъкнала на фалшивите пари, които били с доста добро качество. Открити са 38 банкноти от по 5 лв. и 3 от по 10 лева. От дома на Марио тогава е иззет компютър с файлове на фалшивите купюри, талони за храна и винетни стикери.

В мазето на блока пък били открити акумулатори, заготовки за автоключове, тирбушон за отключване на автомобили, пригодени ленти също за отключване и стълба.

”Едва ли през последните години сме се засичали с него 1-2 пъти и то съвсем случайно. Били сме на здрасти и толкова”, разказва за него сестрата на Мирослава - Елеонора. През септември обаче се случило нещо странно. Марио, който живеел в единия край на града, в 7 часа сутринта изненадващо се оказал до дома на Мирослава – намиращ се в противоположна посока.

Когато Елеонора го засякла, той обяснил, че спортува. "Видя ми се странно, защото беше облечен в дънки и маркова фанелка. По нищо не личеше, че тича или прави физически упражнения”, обясни сестрата на Мирослава.

#1 Чинчифон 14.01.2012 в 13:05:14

Какъв т.в. водещ и какъв фактор може да бъде един провален политик,какъвто е Кушлуков?Той е типичен ибрик-чауш за всяка власт,която го издържа без да работи.Защото ако трябва да работи,става за келнер в скромна кръчма.Само се вслушайте какво говори

#2 янаки 14.01.2012 в 13:12:53

„Полицаите са били изтощени от неуморната работа.....” Освен работа с тежката техника, иска се и работа със „сивите клетчици”. А там явно не е силата на хората на г-н Цветанов.

#5 янаки 14.01.2012 в 14:24:10

Plamen Dimitrov Mikov „след 20 години извади България от зоната на здрача и я постави на картата на Европа...” „поредния смешен плач на леви безродници.....” „Само болен ляв/син и червен/ мозък не би се съгласил с основното от изказването на премиера ,че родителите трябва да си познават децата първо да се интересуват с кого се срещат и дружат а после да критикуват полицията.....” Наистина нямам думи. Защо не коментираш конкретно критично изказване по случая, бе приятелю, ами приказваш приказки като някой селски комсомолец виждащ навсякъде врага.? Как родителите ще могат да контролират децата си? Ако твоят кумир имаше деца нямаше да приказва такива работи! Ами нали работа на полицията е да създаде среда в която децата и младите хора да живеят без опасност да бъдат малтретирани, ограбени и даже убити. Най-важното от изказването му е – не критикувайте полицията. Това не е пържола за вашата уста, а за кучетата, които имат респект към полицията.

#6 YOLE 14.01.2012 в 15:26:58

Нако , полицията не създава а охранява . Средата , за която говориш трябваше да се създаде от политиците . Но вместо нея те създадоха БАНДИТИТЕ .

#7 Пепо 14.01.2012 в 19:28:09

И в същият ден същата телевизия пусна репортаж в новините "Кучета - герои" за полицейските кучета в България. Абсурда е тотален...не гледайте българска телевизия!

#8 Бояна 14.01.2012 в 20:10:13

Боже, освен меркантилни и корумпирани журналисти , останаха ли още хора които да слушат глупостите на Б.Б. и Ц.Ц. ?

#9 Rodrigo Diaz de Vivar 14.01.2012 в 20:41:32

Аз не го знаех това предаване. Ама наистина трябва да си голям самомнителен гъС, че да се определиш сам за фактор в името на предаването си. Че е дупедавец, то е ясно от годините му в старозагорския затвор. Прякора му "Сузи, дългото бедро" ... не мога да се сетя за какво може да са му го лепнали. Сигурно още тогава е бил фактор. В съблекалнята. Цитат: "Кой е Кошлуков? Знайно е, че Емо е лежал в старозагорския, но не е съвсем ясно за какво. Самият той твърде неуверено настоява, че е лежал защото е чел книгата на Желю Желев „Фашизмът”. В крайна сметка нещата опират до бедна фантазия и скудоумие. Защото ако беше заради глупавата преписана поръчкова книга на Желчо, то кой ще даде 6 годишна присъда за четенето на книгата, а за написването й няма да даде и едно денонощие на този, дето я е написал /преписал/ и на държавното издателство, дето я е отпечатало след всичките му там съгласувания, одобрения и разрешения? И понеже по случайност съм чел цялото дело на Емо Куклата, както и съм лежал по същото време в същия затвор ще ви отговоря. Присъдата му е по военния закон и е за дезертьорство, а още по-точно за :”Самонараняване с цел отклонение от военна служба”. Когато влиза в БНА /Българска народна армия/ той вече е активен агент на Шесто управление, а по време на следствието лично шефът на Трето управление на ДС на Трета армия полковник Рахни Торозов го превербува за ВКР в кабинета на прокурора по делото в Сливен. Шесто вдига вой и отива при Григор Шопов /тогава шеф на ДС/ и настоява Сузи Дългото бедро /Емо Куклата, Емил Кошлуков/ да не бъде съден. Но ВКР държи да влезе в затвора и Шопов ги разгонва, като оставя тогавашният военен прокурор ген. Капитанов да реши какво да се прави. Прави се това, че му дават 6 години за дезертьорство, от които той излежава при много особен режим /отряден ръководител, а по-късно библиотекар/ половината и го пускат „условно предсрочно” без да отговаря на законовите норми в края на декември 1988 г. Със заповед на Добри Джуров не се връща в поделението да дослужи, което също е противозаконно, а му позволяват да запише английска филология. До тогава такъв казус в затворите и армията няма. Той е първи и единствен. Ако човек познава тогавашния режим няма начин да не си зададе въпроса защо и няма никакъв начин да не си отговори:” За заслуги. За особени заслуги и за изпълнение на бъдещи задачи”."

#11 mihluzin 14.01.2012 в 21:50:16

Ах Цецо, Цецо, нашата полиция ни ГАЗИ! Суперидиоти: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=303783646323943&set=a.276584952377146.60114.275751679127140&type=1&theater

#12 янаки 15.01.2012 в 09:36:26

Rodrigo Diaz de Vivar “Защото ако беше заради глупавата преписана поръчкова книга на Желчо,.......” Снимката, която се мъдри при коментариите ти точно отговаря на представите ми за тебе. Ако не беше такъв смешник, преди да говориш за тази книга, щеше да я прочетеш.... Но на един шут му е простено всичко.....

#14 Rodrigo Diaz de Vivar 16.01.2012 в 00:58:56

Янаки ... или Тъпаки. Така като четеш поста ми, осъзнаваш ли смисъла на думата "цитат"? Колко пъти и колко дебело трябва да я напиша, че да ти направи впечатление? И на предпоследно място ...боли ме хуя за представата ти за мен. Последно, книги на тъпи селяци с душа на мишки не чета, включително и тази. Жельо е някаква невероятна случайност на съдбата, да те сложат отпред, да те представят като рицар, след като имаш качества на прислужник на оръженосеца на рицаря.

#15 tougherty 16.01.2012 в 09:56:59

Показателно за това до каква степен е деградирало обществото ни е не толкова жалкото изказване на Бойко (защото това не му е първият гаф - много отдавна е демонстрирал, че говори преди да мисли само и само да изглежда готин), не дори и наглия тиквеник Цецо 6-те апартамента (който във всяка друга уважаваща себе си държава щеше да е напуснал политиката), а фактът че се намират ТЪПАНАРИ, които да ги оправдават за простотиите които правят. Такива хора приемат подобни махленски изказвания от страна на премиера на една държава - член на ЕС за нормални и оправдани, а фактът че заподозрян с белезници се е самозастрелял за естествен. Щели да подпишат на инат за шистовия газ, ако не спрем да ги дразним, приемат скоростно промяна в закона за горите, за да обслужват интересите на разни ояли се олигарси, назначават хора защото ритат топка с тях и шефове на съдиите, защото са семейни приятели, намират министри по светофарите. Не знам за какви комунисти, сини, червени и оранжеви мишки говорят тия хора, но ако за момент осъзнаят само колко са ПРОСТИ и ОГРАНИЧЕНИ, моментално ще пръснат закърнелия си мозък подобно на окования "престъпник", който удобно точно преди това е направил пълни самопризнания. За съжаление на управниците ни, все още не всички сме като кучета, изключили мозъка си и подскачащи доволно след пържолката, която ни подхвърлят. За тяхна радост обаче сред "лошия мат'рял" има и такива, които го правят.

#17 Хейтър 16.01.2012 в 12:51:42

Пламенчо, много си прост, баце! Ама мнооогооо!

#18 AlahAkbar 16.01.2012 в 23:19:09

Боклук хвали боклука. Чудничко ...

Новините

Най-четените