Реформаторите са доволни от резултата

Хикс на чужд терен с отбелязан гол - така лидерът на ДСБ Радан Кънев определи единия спечелен мандат на Реформаторския блок в Европейския парламент. Меглена Кунева обеща да работи за единството на десния съюз и за европеизиране на България.

„Продължахме напред. Завоюваме стъпка по стъпка територия на нормалност", каза Кунева. „Оставаме заедно и продължаваме напред", каза вторият в листата Светослав Малинов.
Той допълни, че днешният вот е изпратил ясен сигнал от България към Европа - ЕНП печели, социалистите губят, а антиевропейските сили остават без представителство.

Радан Кънев определи резултатите като задоволителни на фона на кратката кампания и корпоративния вот. Той също призова за незабавна оставка на правителството на Пламен Орешарски от името на Реформаторския блок. И допусна, че от ДПС ще дойде инициативата за сваляне на кабинета и нови избори.

„Днешният ни резултат е само първи етап от нашата съвместна дейност и който тепърва ще надграждаме. Автентичното център-дясно се завърна на политическата сцена, въпреки черната кампания срещу нас", коментира председателят на СДС Божидар Лукарски, който очаква предсрочни парламентарни избори до края на годината.

„Понеже колегата Местан спомена няколко пъти думата „толерантност", искам да благодаря за толерантния натиск и уволнения в регионите, където се опитахме да предоставим на българските граждани алтернатива и информиран избор", каза Корман Исмаилов от „Свобода и достойнство".

 

#1 Vincent MoFo 26.05.2014 в 04:30:46

Поздравления ! Както и на българите живеещи в Европа, за разумния избор и за това, че се опитват да спасят сънародниците си останали някъде там из балканите....

#2 abductor 26.05.2014 в 11:21:15

Толко соросоиден напън само да укарат в Ойропарламента кривоустата соц снаха Таман де, тя хем си има вече апартаментче там, нема да я мислим.

#3 runetri 26.05.2014 в 11:55:14

Имат и притежават огромен ресурс. По времето на управлението на Костов издигнаха България от Жан Виденовата комунистическа помия, деноминираха българския лев и положиха първоначални усилия България да влезе в Европейския съюз и НАТО. Заслужават заедно с ГЕРБ да извършат бързи реформи необходими за България. Само смели реформи могат да променят България. Ще го докажат. Аз вярвам във вас!

#4 След час 26.05.2014 в 12:06:12

Важното е, че Кунева няма да ходи. Сега казаха, че вторият е избран чрез избирателния вот. Много ми е противна тази жена. А едно време я харесвах.

Новините

Най-четените