Цеца на Аркан с три обвинения в съда

Сръбската фолк звезда Цеца Величкович е обвинена в присвояване на 4 млн. германски марки и над 3 млн. долара от трансфера на футболисти от клуб "Обилич" в международни клубове, за откриване на тайни сметки в чужбина, както и за незаконно притежание на оръжие.

Новината съобщават днес сръбските медии. Тя ще бъде изправена пред съда най-късно до лятото.

38-годишната певица, чието истинско име е Светлана Ражнятович, е вдовица на един от най-жестоките сръбски бойци по време на юговойните - водача на паравоенни формирования Желко Ражнятович-Аркан.

Тя е обвинена и в нелегално притежание на 11 пистолета. Още трима души - сестра й Лидия Величкович и двама служители на "Обилич", са обвинени за аферата. Разследването срещу тях продължи 8 години.

Аркан беше убит на 15 януари 2000 г. във фоайето на белградския хотел "Интерконтинентал". Цеца наследи футболния клуб и други негови фирми.

Известната певица бе арестувана по време на акция "Сабя", предприета от сръбската полиция след убийството на премиера Зоран Джинджич през 2003 г.

Тя бе заподозряна, че е помагала на извършителите на атентата, бе арестувана и лежа в затвора за няколко месеца, след което бе освободена поради липса на доказателства.

Прокуратурата обаче започна разследване за откритото оръжие и за финансите на клуб "Обилич". В хода на разследването стана ясно, че са събирани документи от Гърция, Русия, Франция, България, Турция и други страни. Данните от българска страна се отнасят за трансфери предимно на футболисти в ловешкия клуб "Литекс". 

#1 WWW_ORIGINALNI_BE 30.03.2011 в 14:35:08

Цецка е голяма певица няма какво да се спори по това ;)

Новините

Най-четените