Путин обвини Запада, че реанимира НАТО чрез Украйна

Руският президент Владимир Путин обвини Запада, че използва кризата в Украйна, за да "реанимира" НАТО.

"Кризата в Украйна, която в основата си беше предизвикана и създадена от някои от нашите западни партньори, е използвана в момента за реанимирането на този военен блок", заяви Путин, имайки предвид Атлантическия алианс на среща с представители на военно-промишления комплекс и членове на ГЩ на руските въоръжени сили.

"На срещата на върха на НАТО миналата седмица в Нюпорт, Уелс, страните членки на Атлантическия алианс обещаха да запазят "трайно присъствие" в Източна Европа, където поведението на Русия буди безпокойство. Те създадоха сили за бързо реагиране, способни да се разполагат за няколко дни. Планът за бойна готовност цели засилване на колективната отбрана. Вече казахме, предупредихме, че ще бъдем длъжни да вземем адекватни ответни мерки, за да гарантираме сигурността си", заяви руският държавен глава.

"Бих искал да няма пристъп на истерия, след като тези решения бъдат окончателно приети и че те ще започнат да се прилагат", допълни Путин.

#1 Rowan 11.09.2014 в 09:29:05

Добре че съм си пуснал текста преди няколко дни, иначе току виж са ме обвинили, че цитирам Путин http://rowancomments.com/komu_e_nujna_voinata/ "Виж американския военно-промишлен комплекс е в частни ръце и собствениците му си имат солидно лоби в конгреса. Отделно, след разпада на СССР и Варшавския договор, съществуването на НАТО като организация до голяма степен се обезсмисли. Картата с тероризма също е губеща за НАТО и ВПК на Щатите, щото тероризма очевидно не се побеждава с редовна армия. Военните операции в Ирак и Афганистан само доведоха до създаването на Ислямската държава. А съм абсолютно сигурен, че на добре платените хиляди бюрократи от НАТО, за чиято издръжка държавите членки плащат милиарди, изобщо не им се остава без работа."

#2 Оня Дето Го Трият 11.09.2014 в 10:53:20

Фен на Путин написал в блога си про-Путинска позиция по нещата, след което самия Путин казал същото и двете неща съвпадат - о, чудо! Свещена простота! Сега остава да предречеш, че след 120 дни е Нова година и пак чудо - Президента след 120 дни по телевизията ще обяви че е Нова година! Пророк!

#3 Rowan 11.09.2014 в 12:39:52

Дори злият гений е все пак гений. Ние гениални не сме, така че да оставим на мира гениите. Мислещият човек формулира свои тези и ги аргументира. Дори и да греши и да е заел грешна позиция, той все пак се опитва да мисли. Глупакът си е глупак, независимо на чия страна е, защото нито може да обори някой аргумент, нито да формулира свои тези и аргументи. Но може да повтаря безспир лозунгите на „добрите“. Или да обвинява противниците си, че са от „лошите“. Ончо, ти от кои си избираш да си?

#4 Оня Дето Го Трият 11.09.2014 в 16:27:44

Добре, а защо се получава странното съвпадение, че всички очевидно глупави хора пишещи коментари тук непременно вкарват и по някой абзац за колко много мислят? Симчо, Сийкър, Шрайка, Роу....оп, без да искам Какви аргументи ти трябват, като нещата са очевидни? Ако някой каже нещо, което не ти харесва то е плод на пропаганда и немислене, а ако е както ти харесва, то се сочи как било написано вече в блога ти. Някак си щеше да е трудно Путин да ти противоречи след като си написал предварително неговата теза.

#5 Rowan 11.09.2014 в 18:55:29

Ончо, мен ме мързи много да мисля, но ти никога не си показал, че го можеш това с мисленето. Освен да повтаряш, като папагал "очевидната" истина на Вашингтон, нищо друго не си казал в стотиците си коментари под темата. Я, я пак го кажи онова с "кои на къде бягат" Абе Ончо, ти да не си оня с "KLETA MAIKA BALGARIA"...

#6 Оня Дето Го Трият 11.09.2014 в 21:17:16

Е нали искаше аргументи? Кажи ми един по-силен аргумент от това накъде бягат хората? Остави иронията, кажи ми кое е по-силен показател от това? Как някоя страна може да претендира да е суперсила ако собствените и хора се чудят как да избягат от нея - от най-бедните до най-богатите. Напиши статия в блога си по въпроса ако искаш. Иронията не ти се отдава, опитай да пофилософстваш над тая тема

#7 miki rurk 11.09.2014 в 23:45:29

всички болни мозъци сигурно са си мислили, че са велики.. добре тя историята най добре разкрива кой колко струва! Криво изкривената истина, тя е нещо съвсем нормално за хора с изкривена психика.. Аи кът, кът, кът, кът, селските да си ходят на село да дробят зеле. да си вземат един метало-детектор (златотърсач) аи кът, кът, кът

Новините

Най-четените