Борисов: По-добър доклад за България не е имало

Доклада на Департамента на САЩ ние го приемаме във вида му на мониторингов доклад. Гражданските организации и наблюдателите считат, че по-добър доклад на Департамента на САЩ за България не е имало.

Това каза премиерът Бойко Борисов по време на съвместна пресконференция след среща с посланика на САЩ Джеймс Уорлик, предаде Агенция „Фокус".

В пресконференцията участваха още министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и директорът на Агенция „Митници" Ваньо Танов.

Премиерът Борисов заяви, че може само да ни радва, че пътят на наркотиците започва да заобикаля нашия балкански път вследствие на по-добрия граничен контрол.

Той изтъкна, че се отчита силната политическа воля на правителството, както и фактът, че констатацията идва от доклада на Европа и от доклада на Държавния департамент на САЩ, и това е една от най-силните оценки, която кабинетът има.

В публикувания вчера доклад се казва обаче, че Агенция "Митници" пренебрегва трафика на наркотици заради борбата с контрабандата. Но и се посочва, че в областта на антинаркотичните операции съответното звено на ГДБОП се превръща в ефективна организация за борба с престъпността.

Още следващата седмица започват консултациите с парламентарните групи относно Закона за конфискация на имуществото, придобито по престъпен начин.

„Само искам да напомня, че това, което е в заключението на доклада на Европа и в доклада на САЩ относно промените в НК и НПК, заради които опозицията напусна пленарна зала, се отчитат като най-големи постижения на това правителство", допълни премиерът.

#2 simo_haihe 06.03.2011 в 11:50:24

иййй, ма са мазни педеруги и двамата.... а Боко Кратуната да спре да обяснява колко са по-по-най, щото е жалка картинка. по-демократично управление не било имало досега, по-ниски данъци нямало никъде, сега па и по-добър доклад за Бг нямало ..... а нещо по въпроса има ли по-ниски заплати, по-мизерна инфраструктура, по-лошо здравеопазване, по-тромава администрация, по-висока корупция - нещо по тоя въпрос няма ли да каже?

#3 MacAllister 07.03.2011 в 00:36:16

Няма да каже по тоя въпрос Ако сме разумни сами ще можем да кажем, но много комунизъм има в българските глави и още трябва лечение, да се надяваме тоя път успешно. Вий се радвайте, че ни наглеждат, че иначе така ще я овапцаме, че свят да ти се завие. Миналия път оставиха на Луканков да води парада, той вместо да си гледа държавата ходи да крадне руската мафия и после пита "кой ме пушна", тоз поне е една куха кукла и слушка, ама да видим какво ще стане. Само не бъдете наивни - какви реформи можете да очаквате докато не се излекуват хората от бозата в главите? Нали на другия ден ще ги извратим. Засега извращение до откат ще гледаме, като светне лампата в достатъчно глави тогава може и за реформи да стане дума, засега реформа е просто "добра дума" в "добър доклад".

#5 MacAllister 07.03.2011 в 16:21:38

Ами тъжно е, че си прав ама какво да направим сами? Представи си сега ако ни оставят да правим, каквото щем какво ще настане. Просто си представи половината народ търсещ нов Виденов, Вапцаров, чист комунист, комсомолец, другата половина викаща за свобода и демокрация например - накрая това дето сега е милиционерщина ще ни се види като рая. То и сега не можем да се оправим - искаме капитализъм с чисти и свети богаташи, които са спечлили милярди с пот и мазоли по ръцете, пък ако ни оставят ще се изядем! Европата, че ни е вредна икономически, мисля е ясно за всеки, който игнорира пропагандата, но виж политически, ако не бяхме в кюпа щеше всяка седмица да има преврат.

Новините

Най-четените