Денят накратко: Арменци пребиха арменския поп на Варна

Арменци пребиха арменския поп на Варна. Задържаха двама арменски туристи по подозрение, че са набили арменския поп на Варна, предаде БГНЕС от морската столица. В Пето РУП вчера 31-годишен варненец се оплакал, че на 1 август около 1.30 часа в дискотека "Ароганс" в "Златни пясъци", отивайки към тоалетната неизвестен го нападнал и му нанесъл удар в областта на главата, вследствие на който получил средна телесна повреда - разкъсване на очната ябълка на дясното око. Пострадалият е е отец Саркис, който в момента е начело на арменската църква във Варна. Той е настанен в Очна клиника - Варна. До момента е изяснено, че пострадалият е бил в това заведение при управителя, който му бил стар и близък приятел. Установени са двама арменски граждани - туристи във Варна, който са заподозрени като преки извършители на престъплението. Същите се конвоират към Варна от границата с Турция, където са засечени, след като са обявени за общодържавно издирване. Изясняват се обстоятелствата по инцидента. Отец Саркис най-вероятно ще остане сляп след нападението.

Талибаните атакуваха летището в Кандахар, охранявано от българи. Комбинирана наземна и ракетна атака срещу летище "Кандахар" в Афганистан бе извършена днес в 9,45 ч. българско време, съобщиха от Министерството на отбраната. Българските военни, които участват в охраната на обекта, и силите за бързо реагиране на летището са отразили нападението, при което няма пострадали българи. Ранени са обаче един войник на НАТО и двама цивилни граждани.

38% от гърците желаят да емигрират незабавно. Четирима от десетима гърци искат да емигрират в чужбина, за да имат по-добър живот, тъй като са разочаровани от сегашното състояние на страната, посочи проучване, цитирано от гръцки сайт. Интересното в случая е процентът на останалите граждани на ЕС, които искат да емигрират в друга държава. Според анкетата, 66% от шведите, французите и кипърците искат да напуснат страната си незабавно, докато най-малко желаещи за това има в Португалия - 31%. В последните няколко месеца десетки хиляди гърци изявиха желание да се преместят да живеят в чужбина, като мнозинството от тях са млади и добре образовани хора. Сред най-предпочитаните за тях дестинации са САЩ, Великобритания, Канада и Австралия.

91-годишен милиардер купи сп. "Нюзуик". Washington Post Co. продаде популярния американски седмичник на 91-годишния милиардер Сидни Харман, основател на компанията за производство на аудио-оборудване Harman International Industries. Харман вероятно няма да плати налични пари, а ще се ограничи с поемането на задълженията на "Нюзуик". Спадът от доходите от реклама в печатните издания по цял свят не подмина и "Нюзуик". През миналата година приходите на списанието се свиха със 100 милиона долара, а чистата загуба за 2010 г. може да достигне до 20 милиона долара. Първият брой на "Нюзуик" излиза през 1933 г. През 1961 г. списанието е купено от Washington Post Co. В момента то се издава на шест езика, включително на руски.

Новините

Най-четените