Хем боса в енергийното регулиране, хем в незаконна търговия

Освен че няма никакъв опит в енергийното регулиране, новият шеф на ДКЕВР Юлиана Иванова се оказа замесена и в незаконна търговия - продавала е онлайн цигари през своя виртуален магазин, което е забранено.

За магазина съобщи "Труд", а самата Иванова призна, че не е запозната с въпросите, за чието решаване беше назначена от премиера Бойко Борисов. "Трябва да направиш необходимото да подмениш с хора, които няма да ходят на семинари, няма да четат лекции. То това е абсолютен конфликт на интереси от това, което разбирам в последните дни" е коментирал Борисов. 

Премиерът е поискал от Иванова още следващата сряда, 20 февруари, да запознае Министерски съвет с с мерките, които е предприела: от отнемане на лицензи до наложени санкции, така че хората да бъдат максимално убедени, че това, което плащат, реално е излязло като енергия от централите.

"Труд" съобщи за онлайн търговията на Иванова

От юли 2012 г. рекламата и продажбата на цигари онлайн е забранена чрез Закона за тютюна и тютюневите изделия. Иванова притежава фирмата "Имидж код груп", която е собственик на онлайн магазина babbetshop.com. Журналисти от "Труд" са открили 30 вида цигари, които могат да се поръчат през страницата. Сред тях имало и марки на най-големите компании в бранша - Filip Morris, Imperial, JTI.

Иванова посочи, че към момента магазинът предлага само продукти на „Метро". "Моите юристи са направили грешка. Не са съобразили, че това е незаконно и сме готови да си понесем санкциите", обясни шефката на ДКЕВР в ефира на TV7.

Тепърва навлиза в материята

Иванова посочи като единствен свой приоритет преразглеждане на принципите за ценообразуването на ток, с които тя тепърва трябва да се запознае. По думите й обаче проблемът с високите сметки не идва от електромерите, а от начина, по който се определят цените. "С навлизането в материята ще преценя какви са останалите ми приоритети", посочи тя.

На въпрос дали могат да бъдат свалени сметките за ток, Иванова заяви, че има такива механизми но не е сигурна какви са те, но обеща това да се случи в скоро време. Според нея трябва да бъдат преразгледани договорите с ТЕЦ-ове Марица 1 и Марица 3, за да се види дали те могат да бъдат изкарани от енергийния микс. "ДКЕВР се води, че е независим орган. Смятам, че всички имат вина", заяви Иванова

За да навлезе в материята, Иванова получи кредит на доверие от 20 дни и от премиера Бойко Борисов. "Дали ще мога да се справя за 20 дни и аз не знам, но ще направя всичко възможно", коментира тя.

Първата й работа ще е да направи всичко необходимо да подмени хората и да се направи преценка на всеки член на регулатора. "Трябва да направиш необходимото да подмениш с хора, които няма да ходят на семинари, няма да четат лекции. То това е абсолютен конфликт на интереси от това, което разбирам в последните дни", коментира Борисов пред „Дарик".

Юлиана Иванова ще завърши мандата на Ангел Семереджиев, който приключва на 9 ноември 2015 г. Той беше освободен, защото ЕК започна наказателна процедура срещу България заради забавянето на Третия енергиен пакет.

При представянето си пред журналисти Юлиана Иванова не можа да отговори на нито един конкретен въпрос, което подкрепи твърденията на запознати, че тя няма никакъв опит в енергийното регулиране. Тя има инженерно образование, като е била консултант бизнес развитие на немската компания RWE.

След оттеглянето на германците тя е развивала своя онлайн магазин babbetshop.com, чието управление прехвърлила преди седмица. Тя ще запази собствеността си в него и след избирането си за председател на ДКЕВР.

#1 Vankata_820 14.02.2013 в 11:51:30

КАК ВИ ЗВУЧИ: МЕНИДЖЪР ОФИС или ОФИС МЕНИДЖЪР??? ВСИЧКИ МЕТРЕСИ ПРЕЗ ПРЕХОДА, ГИ НАПРАВИХА МЕНИДЖЪРИ "ОФИС", НЕЩО КАТО СЕКРЕТАРКАТА НА ШЕФА, АМА С ПО-БЛАГОЗВУЧНО ПРОЗВИЩЕ, НЕ ТОЛКОВА ОПЪРД@НО!!! КАТО Я ГЛЕДАМ ТАЗИ, ДОСТА Е ГЪРМЯЛ@ И ТРЕЩЯЛ@ ПО ОФИСИТЕ, НЕ ЗНАМ КОЙ Й Е БИЛ ШЕФ, АМА ВЕЧЕ ЩЕ ДА Е ДОСТА ДЪРТ, ДА НЕ Е НЯКОЙ МИЛИЦИОНЕРСКИ ГЕНЕРАЛ ОТ ЗАПАСА, ЧЕ ТОЧНО ТЕЗИ СЕГА ВЪРТЯТ ЦИГАРЕНИЯ И АЛКОХОЛНИЯ БИЗНЕС?!

#2 Vankata_820 14.02.2013 в 11:53:45

Да не би това да е другарката, която продава онлайн незаконните си цигари в къща, непосредствено до "Лъвов мост", където родната "милиция" отсреща я и пази и наглежда?!

#3 Vankata_820 14.02.2013 в 12:01:00

А 'бе хора как издържате в тази държава, какво ли Ви правят, че Ви харесва: "...временно отстранения от длъжност директор на дружество "Напоителни системи" - Ангел Даскалов. Той е обвинен за блудство и изнасилване, съобщи БНР. Според обвинението жертви на Даскалов са пет служителки на пазарджишкия клон на "Напоителни системи". Даскалов е извършвал блудствените и насилствените действия със заплахи за саморазправа и уволнения. Част от жертвите му вече са бивши служители на дружеството. Сексскандалът избухна в края на октомври 2012-а година. Тогава две жени подадоха сигнал в полицията за сексуален тормоз от страна на началника си. В хода на разследването към тях се присъединиха още три техни колежки. Според обвинението в продължение на две години Даскалов се е възползвал от служебното си положение и е притискал подчинените си, като преди това е проучвал дали имат влиятелни роднини и приятели. "

#4 паяка 14.02.2013 в 12:19:28

""Моите юристи са направили грешка. Не са съобразили, че това е незаконно и сме готови да си понесем санкциите", обясни шефката на ДКЕВР " Ебаси юристите, тогава! Непознаването на закона не оневинява неспазилия го. Иначе съм сигурна, че са извършвани умишлено нарушения.

#5 Svelini 14.02.2013 в 12:35:38

Как не се намери читав човек от скамейката на ББ?

#6 Borracho 14.02.2013 в 13:57:00

Егати, щом вече секретарките ги назначават за шефове.....

#7 паяка 14.02.2013 в 14:09:57

Шофьорите, секретарките, децата им...

#8 Govedo13 14.02.2013 в 14:47:10

Олеле, бягай на далече, тая я знам. Помагаше на българската страна в криенето на информация и мотаеше немците от RWE докато накрая те не се отказаха за Белене. Част е от Р Овч. групата. Не очаквайте нещо добро от нея.

#9 AlahAkbar 14.02.2013 в 15:57:37

И тя като Цацаров, само да и видиш сурата и ти става ясно що за гад е ...

#10 pueblo 14.02.2013 в 16:46:55

ФЪНДЪчЕТО ВТОРИ МАНДАТ ТРЕНИРА НА ГЪРБА НА СТОЛИчАНИ, СЕГА ЦЯЛА БГ щЕ БЪДЕ БОКСОВА КРУшА НА ПОРЕДНАТА КАЛИНКА...... ТИКВАТА ИЗДИшА

Новините

Най-четените