Тези са за спешното

Kолко ли струва една блага дума, кажете... От самото създаване на сайта чета статиите. Някои ми харесват, други не. В някои откривам част от себе си, в други - мои антиподи.

Повече ме притесняват обаче коментарите под самите статии. За щастието на един човек се съди по неговите действия - в случая слова. Това, което виждам аз, истински ме натъжава.

Ако се вгледате внимателно, ще забележите, че няма статия неохулена, няма автор неоплют. Хубаво е човек да изкаже мнението си, да критикува, но много малко са хората, които го правят.

Виждам един обособен контингент, който бих нарекла „клиника по дежурно плюене". Да, клиника е точната дума. По мое мнение този тип хора наистина имат големи житейски несгоди, чувстват се недооценени или просто в живота им се налага да крият истинската си същност и когато прочетат за някой, дръзнал да разкрие себе си, своите стремежи, мечти и надежди, започва едно такова масово плюене, че си представям тези хора седнали пред статията с бутилка вода - отде толкова слюнка иначе. Скрити уютно зад никовете си, те се въплътяват в ролята на „специалисти по всичко".

Ще ги видите да коментират културни събития с хули като: "Видите ли, тоя като е изпял тази песен и голеееемата работа вече". Ще ги видите да осмиват жени, дръзнали да покажат своята самота: "Тая, ако беше некоя свестна, немаше да е сама". Ще ги видите да хулят политици, не защото разбират от политика: "Аз да съм на негово место, сто пъти по-добре да съм се оправил, че и целата държава...".

Ако един мъж е известен и харесван от жените, то мъжката половина от клиниката ще ревне: "Баце, земи се стегни, за нищо не ставаш, освен да въртиш ку...ля". Ако пък някоя дама покаже, че за нея изборът е въпрос на време и опит: "Баси к...трошачката", или женската семейна клика от клиниката: "Тая никаквица колко се е развъртяла".

Горко някому, ако реши да разкаже, че е богат, че има средства, но сподели някакви други трудности, тогава сякаш клиниката по дежурно плюене и да е имала някои малки разногласия, мощно се обединява и окъпва горкия човек, дума да не е...

Народът си го е казал ясничко: "ДАЙ НА ПРОСТАКА ВЛАСТ И МУ ГЛЕДАЙ СЕИРА". Така изглежда отстрани, никовете не ви правят силни, когато хулите, плюете или се гаврите...

Правят ви жалки. Никого не сте измамили, само сте си направили една автохарактеристика на истински нещастни хора. Хора, които мразят всичко и всички, защото дълбоко в себе си ужасно много се страхуват, че някому може наистина да се случват хубави неща. Болни хора...

#1 Tutankamon 09.02.2011 в 11:06:56

Браво, прав си, кажи им го, само че няма да те разберат! Просто изчакай малко, и тебе ще оплюят, тъкмо да си докажеш тезата! Как иначе да се изпъкне, особено ако няма с какво, освен като се омаловажават другите и се подиграват, има такива хора за съжаление и то мнооого!

#2 Оня Дето Го Трият 09.02.2011 в 11:20:10

Анонимна авторка се жалва, че някои "скрити уютно зад никовете си" я критикуват...парадокс По-интересното е обаче защо на безидейните автори проблема им е точно анонимността в интернет? Ако авторката толкова държи, нека ме покани на вечеря, където очи в очи да и кажа това което и тук - да се застраховаш превантивно срешу критиката не означава, че написаното от теб има някаква стойност Когато преписваш едно и също всяка седмица, нормално е коментарите да са леко критични За справка: виж колонката "Още по темата" горе в дясно. текста тук е 8-мия по ред ... АМАН

#3 djsupermax 09.02.2011 в 11:38:53

Каня с удоволствие Оня дето го трият да защити тезата си, като напише статия на тема "Защо непременно трябва да се плюе всеки автор и колко е задължително да е изказваме под всяка статия" Ако е поне малко по-малко "беизидейна" и написана не по-зле от авторката на тази - с радост ще я публикуваме! Дето се вика - право на отговор;) Поканата обаче е персонална. Може да бъде прехвърлена на друг само при две условия: 1. ако Оня дето го трият е съгласен, и 2. ако се прехвърли на някой друг от редовно коментиращите. Нека поканата да започне да тече СЕГА!

#4 Оня Дето Го Трият 09.02.2011 в 11:57:48

За да са ясни правилата на играта обаче, нека първо уважаемия Ники Русиновски се аргументира ясно защо всяко мнение различно от това на даден автор тук се нарича "плюене", а всеки несъгласен е неизменно "трол"? Този въпрос наистина живо ме вълнува Може би Webcafe има амбиция да е новия е-вариант на "Работническо дело", т.е. последна инстанция по всички въпроси? Иначе мисля да публикувам 9-тата серия на сапунката под надслов: "Нямам ясна идея за текст, но всеки който ме критикува е хейтър!" А сега, Русиновски, кажи нещо срещу мен де.....хейтър с хейтър заядлив!

#5 djsupermax 09.02.2011 в 12:15:31

"Трол" не съм наричал никого, нито съм окачествил твоите коментари като "плюене" Защо тогава има "плюене" в заглавието на предложения материал? Ами това е темата по същество. Сега... ако те е страх, че ще те оплюят като автор... кажи си го, не си намирай извинения)) Дал съм ти благородно възможност да се ошмулиш и да се измъкнеш между капките, като се обявиш за некомпетентен... по темата за "плюенето";))). И не се притеснявай - ако ти не щеш да пишеш, други от редовно коментиращите с радост ще се възползват, само им дай тоя шанс Айде - ти си на ход... (и повече няма да се обясняваме, че си имам и друга работа)

#6 Оня Дето Го Трият 09.02.2011 в 12:39:42

Некомпетентен съм в "плюенето", признавам си! Само пиша по някое коментарче с лично мнение тук-таме, докато още не сте забранили тази възможност.... И нямам амбиции да съм автор (имате си достатъчно добри), но по желание на Русиновски сглобих два бързи материала: Текст 1: Бла-бла-бла, Бла-бла-бла шменти-капели и ала бала Ако някой не е съгласен с горните 2 реда е хейтър и комплексар! Текст 2: Няма вече истински жени! Няма вече истински мъже! Няма вече истински жени! А който не ме разбира е безчуствен....и хейтър също! Критика приемам на драго сърце! Всяка прилика с досега публикувани материали е случайна! И правилно повече няма да се обясняваме. Сега малко ще поработим...

#8 djsupermax 09.02.2011 в 12:56:11

Е, ти искаш да минеш номера с 3 реда, от които два са бла-бла-бла)) Не става - авторите, които ти наричаш "безидейни", са се постарали малко повече, както виждаш. Иначе и Достоевски може да се разкаже в 3 реда, но кой знае защо се мъчим да го четем в ония ми ти стотици и хиляди страници... Дори и при тези условия първата ти "статия" не става - абсолютно безидейна, авторът е отбил номера, той нас ни смята за глупаци, аз поне мога да напиша 10 по-добри (и даже вече съм ги написал), само ми загуби времето, той е ебахти простака, що не иде... на кино, например, и изобщо ми писна тука да чета идиотски статии, вързаха ме насила и ми завряха носа в тия бездарни писания едни и същи, а със сълзи на очи ги молих в тоя сайт "недейте бе, не ща да ви чета", но те - "не и не, ще четеш, твойта мама и даже ше пишеш, айде почвай - под всяка статия искаме твойто мнение, как ще спим и ние и автора довечера, ако не го прочетем, пък и откъде ще си направим милионите, ако петима изтъканти драскачи като теб не кликат по цял ден - това са още 50 клика към нормалните 5000, които прави авторът бе, алооооуу, пари са това, пари - близо половин стотинка!"' и така ме насилиха тия простаци от уебкафе да ги чета, та си развалих финия вкус, формиран от "Работническо дело", ех, онова беше журналистика, да..." Ра'иш ли? Колкото до втория ти материал - СТАВА! Много даже ни изкефи и както знаеш обичаме такива материали! Айде сега да си го доразвиеш - ама с твои думи, като останалите автори по темата - че иначе с тия 3 изречения ще ни съдят за плагиатство всички графомани по света и у нас Действай - умиране има, отърване няма: ти си човекът! АВЕ!

#9 stg 09.02.2011 в 13:08:07

Когато си написал нещо, хайде нека го наречем статия,значи имаш послание към определена аудитория и това е аудиторията характерна за мястото, където тази така наречена статия се появява. Ако въпросната аудитория реагира негативно на писанието ти, имаме 2 хипотези или аудиторията е зле или пишещия. Нека да допуснем че е аудиторията, тогава какво остава на пишещия , да напише нещо в което да я накара да реагира по добре или да не пише повече на това място. Тук обаче се появява трети вариант пишещ хули аудиторията че не му била на нивото, ми уважеми пиши там където са ти на нивото тогава, толкова е просто. Аз примерно не съм чувал софийската филхармония да изнася концерт в Син сити.Третия подход обаче , този в който пишещия псува аудиторията и и обяснява че е просто, по скоро ме навежда на мисълта ,че има вероятно проблема да е в самия автор.

#10 Милена 09.02.2011 в 13:14:53

АЗ ще ти отговоря на въпроса защо последните няколко статии са почти идентични,защото на нормалните хора им писна да четат нелепи и просташки писания под всяка статия.То бива бива ама пА вече се Оляхте!...Търпението се изчерпа вече.И аз държа да прочета твоя статия , за да видя аджеба от къде го вадиш това самочувствие... ако може да ми дадеш линк!Другото което ти предлагам и на теб и на всички останали недоволни от стани автор статиите спри да ги четеш! ;)

#11 Милена 09.02.2011 в 13:16:54

Оня Дето Го Трият .. към теб е моя коментар..

#13 Многознайковица 09.02.2011 в 13:44:26

Ха , като гледам коментарите , и на "кафеджиите" и на "хейтърите" , все за избор иде реч накрая, остава само да се претворят думите в действия

#16 Rowan 09.02.2011 в 14:07:57

@ ( 3 ) djsupermax | 09.02.2011 11:38 Господин Русиновски, да напиша статия, но първо ми отговорете на няколко въпроса: 1. Защо уважаващ себе си сайт с претенции за класа, публикува елементарни статии по елементарни проблеми, например: "Бащите на децата ми...", или ще ми кажете, че има някаква литературна или научна стойност? 2. Защо анонимни автори, толкова искат да знаят нашата (на коментиращите) самоличност? Не ви ли хрумва, че някой от стоящите зад анонимните аватари може да са хора с някакво публично положение в обществото, и ползват сайта ви да изразят мнение, или да водят дискусии по теми, които иначе биха им донесли сериозни неприятности? 3. Ако според вас, писането на коментари никога не е било задължително, задължително ли е да се пишат и публикуват статии като тази, поставяща оценки и диагнози на хора, за които авторката си няма и грам представа какви са в реалния живот? При това от автор, който най-вероятно е пълна нула в същия онзи реален живот, щом се крие зад анонимен псевдоним. Това не е ли също толкова безсмислено, колкото "Не съм от тях как'Сийке"? Ако моите коментари са толски, не е ли подобна статия мега-тролване? 4. Не е ли по-добре за сайта ви, да има коментари под статиите, пък били те и просташки (но не и цинични), защото това е индикатор за "живот" в сайта и привлича повече четящи? 5. Не е ли по-добре да има "изцепки" сред коментарите, да се посмеем малко в това забързано ежедневие, пред това сайта ви да прилича на стенограма от научна конференция на тема "Анатомичните малоформации на ходилото на късокосместия дървесник, наричан за краткост - плешив горски дюстабан." ? 6. Това да се говори в статията, за "някои" хора, не ви ли напомня на любимото хлъзгаво измъкване на политиците "Има сили в държавата / определени криминално проявени лица и т.н. , а кои са те - не мога да кажа"? Ако например аз ви дразня, кажете, сайта си е ваш, а съм достатъчно възпитан да не ви го загрозявам повече с присъствието си.

#21 M_I_R 09.02.2011 в 16:15:44

не е вярно, че под всяка статия има само негативни коментари. моето мнение е ,че всички са "оценени" по достойнство. под смислените статии се заформят и интересни дискусии. и според мен е редно редакторите да се съобразят с мнението, респективно вкуса и предпочитанията на аудиторията.

#22 Профилът е закрит 09.02.2011 в 17:08:32

Разбирам какво е искала да каже авторката. Тя е искала да каже, че не трябва да правим повече така, защото ще дойде големия бял доктор с голямата инДжекция от китайски синтетични влакна, сиреч платсмаса и ще ни го забоде директно на 4-ти км между веждите. И трябва да кажа, че тя е права, защото не е хубаво да не си съгласен с автора, дори когато той е нашмъркан и пише глупост №13, предшественик на глупост №12 и т.н. докато се стигне до дебюта му. Автора винаги е прав, дори когато е крив и е станал с дупето нагоре. Той е чувствителен и всяка критика приема лично, по лично, "Лична драма", "Море от любов". Освен това всеки който не харесва написаното от НЕГО е комплексиран, малоценен, простак, болен, безработен, шамандура и не си мие ръцете преди ядене. Дразнещите автора обикновено се крият зад анонимни никове, без ЕГН и здравна книжка, което иде да рече, че техните плюнки могат да сеят зарази и вируси, което ни връща в началото на експозето, че ще дойде Белия доктор и ... "По мое мнение, този тип хора..." пише авторката и по мое мнение тя е права, защото има мнение, нищо че така се обясняват в 3-ти клас... важна е гледната точка, без значение на колко години изглеждаш. Нали така? А по мое мнение, най ме забавляват редакционните автори, но ще оставя забавлението за себе си, защото съм егоист. Надявам се, да не ми бият форумни антибиотици и за това... Сега ме извинете, но отивам да измия мръсните си пръсти, писали коментари различни от правата вяра и теза на автора.

#23 fALLEN 09.02.2011 в 19:14:05

авторката мое да ме фане за уя. а току що си го преместих от левия в десния...

Новините

Най-четените