Тест за характер

Вчера Валери Божинов записа поредното си участие като резерва в Серия Б. Таранът разцъка за двайсетина минути срещу Чезена, подаде няколко пъти топката и опита един-два шута от разстояние. И... това беше. Срещата завърши 1:1, а Валери се изкъпа и си тръгна...

Верона - Чезена бе в петък вечер, а ден и половина по-рано Божинов бе засечен да купонясва до малките часове на нощта в столична дискотека. Както се казва, „нека друг да спазва режима преди мач, аз съм железен". Това си пролича и на терена на „Марк Антонио Бентегоди".

Няма и помен от онова брилянтно дете-чудо, за което Фиорентина плати сериозните за 2005 година 13 милиона евро. В момента таванът на Валери е Серия Б, като дори и там влиза, колкото да запише участие. През последните три години кариерата на Божинов е едно безспирно лутане, което винаги завършва със задънена улица. Но пък за сметка на това личният му живот върви перфектно.

Ако за момент погледнем по-глобално, ще видим че юношата на Лече всъщност си живее идеално. Стабилни доходи, няколко хубави жилища, пръснати из Европа, една от най-красивите жени в България за съпруга, дете. Само че, както винаги, има едно задължително „НО". На Валери със сигурност не му харесва тоталната липса на успехи във футболната сфера.

Когато през 2004-а той стана най-младият голмайстор в историята на калчото, а след това бе повикан и в националния отбор за Европейското в Португалия, Божинов със сигурност е имал стократно по-големи амбиции от днес. След това дойдоха тежките контузии в Манчестър Сити, които се оказаха сериозен тест за неговия характер. И той, изглежда, не го издържа.

За два сезона формата му се развали тотално. Имаше епизодични добри изяви, като силната половин година в Парма, но нищо повече. Да не говорим за пропуснатата дузпа в Спортинг и прочее изцепки извън терена.

Всъщност, тестът продължава и в момента. Валери е едва на 26 години и зенитът на кариерата му тепърва предстои. Ще е изключително жалко той да се втренчи в парите, да се задоволи със спечеленото дотук и да се остави по течението, по което безспорно се носи в момента. Защото винаги идва един момент, в който усещаш, че си пропуснал нещо, което не може да се купи...

Новините

Най-четените