25 години "на топло" заради орален секс?

Какво точно се е случило на 14 май в хотелската стая на Доминик Строс-Кан в Ню Йорк? Опит за изнасилване? Сексуално посегателство? Или секс по взаимно съгласие? Тези въпроси трябва да получат отговор в съдебната зала...

Нюйоркски съд повдига днес официално обвинение срещу бившия директор на МВФ. Опит за изнасилване, сексуален тормоз, сексуално посегателство - това са само 3 от общо 7 точки в обвинителния акт.

Според него преди 3 седмици бившият вече шеф на МВФ е насилил камериерка в хотелската си стая в Ню Йорк в опит да я склони да прави с него орален секс. По информация на адвоката му Бенджамин Брафман в съдебната зала Строс-Кан ще пледира, че е "невинен" по повдигнатите му обвинения. При това положение се очертава истински съдебен маратон.

Невинен до доказване на противното

Брафман, който впрочем е един от най-известните адвокати в САЩ, ще трябва да направи всичко възможно, за да спечели на своя страна дванайсетте съдебни заседатели, обяснява нюйоркската правна експертка проф. Анемари Макейвоу:

"Според нашата правна система, всеки е невинен до доказване на противното. На практика обаче защитата не трябва да убеждава съдебните заседатели, че обвиняемият е невинен, а само да посее у тях достатъчно съмнения."

Ако адвокат Брафман се провали в тази си задача, доверителят му Доминик Строс-Кан може да получи 25 години затвор. Изходът от този процес за изнасилване е повече от несигурен, твърди още Макейвоу:

"Всичко ще зависи от доказателствата, които ще бъдат представени пред съда. Твърди се, че върху блузата на жертвата е открита сперма от обвиняемия. Ако това е вярно, на защитата ще й бъде много трудно да обясни това обстоятелство. Освен ако не успее да убеди съда, че сексът е бил по взаимно съгласие."

Между луксозната вила и съдебната зала

След арестуването си Доминик Строс-Кан прекара няколко нощи в единична килия преди да бъде освободен и поставен под домашен арест срещу парична гаранция от 6 млн. долара.

В момента 62-годишният французин живее в луксозна вила в престижния нюйоркски квартал Трибека заедно със съпругата си Ан Синклер. Денонощно Строс-Кан е охраняван от въоръжени гардове и носи електронна гривна с Джи-Пи-Ес устройство.

Засега адвокатите му са убедени, че ще успеят да издействат оправдателна присъда за доверителя си. Дотогава обаче ще мине доста време, убеден е нюйоркският адвокат Пол Шехтмън: "Думата "невинен" вероятно ще бъде последната, която ще чуем от устата на Строс-Кан за доста дълго време напред."

Най-малкото защото се очаква да изминат много месеци преди делото срещу него изобщо да стартира.

#1 Българолюб 06.06.2011 в 20:38:36

Абе да ги шибам тия западнярски мазохисти....да я беше опънал както подобава нямаше да се жалва тая мъстия...а не да се лигави и блудства като бил клинтън

#2 Оня Дето Го Трият 06.06.2011 в 20:39:16

Милинкия той....25 години за орален секс Не става ясно от текста ако го бяха сгащили на 69 годините повече ли щяха да бъдат (щото повече орален секс) или щеше да е смекчаващо вината обстоятелство?

#5 Алигатор Шпунц 07.06.2011 в 10:52:09

Общо за всичките обвинения Строс-Кан може да получи 74 години затвор. Засега адвокатите на предполагаемата жертва загатват, че сава дума за много по-брутално насилие от орален секс.

#6 Haha 07.06.2011 в 12:06:39

Камериерката изобщо не е работила там, уж била по заместване, а доброто й материално положение не предполага да е работила като камериерка. Освен това френчето е на 100 години - в затвора му давали ислородна маска и уред за подпомагане на дишането, че се задъхвал гОркия - е, как е успял изобщо ми е въпросът? И след случая с целия си акъл си забравя телефона в хотела и звъни от летището да му го пратят... От всякъде ушито с бели конци, ама да видим какво още ще измислят...

#7 Borracho 07.06.2011 в 12:11:46

Тези богати презадоволени свине се оливат... Прищяло му се и да изнасилва вече на тоя... Смятай колко презадоволен е щом не ходи дори и на елитни мурви, дето го взимат по всички дупки по всякакъв начин за купчина пари....

Новините

Най-четените