Пленум на БСП: Оставка на Гергов или оставка на Нинова

На заседанието на националния съвет на БСП днес лидерът на партията Корнелия Нинова ще поиска оставката на Георги Гергов - член на Изпълнителното бюро на партията. Причина за искането е твърдението, че бизнесменът е бил посредник при срещата между главния прокурор Сотир Цацаров и собственика на „Овъргаз" Сашо Дончев. Нинова обясни пред БНТ, че вече е поискала от Гергов оставката му, но той е отказал да я подаде. Тя се зарече, ако на днешния пленум оставката не бъде подкрепена, ще си тръгне самата тя.

„Ще се изправя срещу вътрешната опозиция в партията. Ако загубя подкрепата на Националния съвет - ще си тръгна с достойнство, няма да допусна да бъде замесено името на БСП в този скандал", каза още Нинова.

Според Дончев извънпротоколната му среща с Цацаров се е случила в кабинета на Георги Гергов в ЦУМ по покана на самия Гергов.

От думите му стана ясно, че в разговора Цацаров му "намекнал", че кореспонденцията и телефонът му се контролират, а от ДАНС са докладвали в прокуратурата, но самият главен прокурор нямал общо с подслушванията.

#2 sevtopol 22.04.2017 в 10:22:26

Прав си,Макароне. Комунистическата партия се чувства най-добре,когато срещу нея не стои никой, особено пък такъв,който "деградира държавата". Всъщност те само комунистите я градят тази държава.Но какво да се прави – народът все повече узрява с годините и не ги иска в управлението. С последните обещания от края на 2016 преди 10 години само щяха да вземат над 50% на избори,но сега вече не става.Кога ще спра да ги наричам комунисти ли? Когато спрат да честват 9-ти септември, когато спрат да поднасят цветя на паметника на Тодор Живков, и когато започнат да броят конгресите си от 1990г. нататък.

#4 Kenny McCormick 22.04.2017 в 16:50:16

Демокрацията е отнела много неща на Корнелия Нинова, но жаждата за власт не е сред тях.

#5 sevtopol 26.04.2017 в 08:46:36

Макароне, Гергов оня ден каза в интервю,че е член на БСП вече 40 години. Разбираш ли? 40 години...БСП... Това казва всичко.

#6 KingoftheROAD 26.04.2017 в 16:26:20

Мда, тя БСП нали е столетница. Аз обаче не харесвам нито единия, нито другия. слаНинова да не се прави на света вода ненапита, да и не се държи като в ПМС. А и с коментара й за демокрация, какво искаше да каже? Ще връща пак социализЪма ли? Цъ, шът даун. Айде стлетницата да си ходи.

Новините

Най-четените