Цветан Цветанов "обезпокоен" от здравната реформа

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов подложи на "другарска" критика министъра на здравеопазването Петър Москов.

"Ние сме много обезпокоени от случващото се в здравеопазването и от начина, по който се провежда тази реформа", обяви Цветанов на пресконференция в Шумен.

По думите му депутатите от ГЕРБ и местните партийни лидери получавали всеки ден обаждания от "доктори и ръководители на здравни заведения", които изразяват недоволство от решенията на МЗ.

"Преди да стартираш една реформа, ти трябва първо да си убедил тези, с които ще проведеш тази реформа. Сами разбирате - докторите, ръководителите на здравни заведения са хора с опит и всеки един от тях знае какви са проблемите. И ако те не бъдат чути, реформата ще бъде обречена на неуспех и ще се генерира огромно напрежение", каза той.

Цветанов все пак призова "да бъдем по-оптимистични" и напомни за политическия кредит на доверие, който ГЕРБ дал на министър Москов.

Изявлението на Цветанов идва в момент, в който Здравното министерство е обект на серия критики заради налагането на лимити на болнините бюджети и заради административното сливане на болници.

Миналата седмица ВАС откри нередности в методиката за финансиране на болниците, след като реформата беше атакувана от директорите на държавни и частни здравни заведения.

Новините

Най-четените