Предлага се премахване на знаците за камери на пътя

Предложение за премахване на знаците, които предупреждават за камери на пътя, се съдържа в промените в Закона за движение по пътищата, внесени от ГЕРБ.

„Такова ни е обществото, все още има нужда от изненади. Не можем да стигнем всички добри европейски практики, така че от професионалното ръководство ми казват, че е по-добре да бъдат премахнати знаците и така ще бъде заложено в промените на Закона за движение по пътищата", каза вътрешният министър Валентин Радев, цитиран от bTV. Предложението се базира на сравнение на данни от периода преди и след поставянето на знаците.

Очакват се и промени в Наредбата за установяване на употребата на алкохол. В момента само лекарите имат право да взимат кръвна проба, а веществото, с което се почиства мястото за взимане на кръвна проба, е забранено от 15 години, посочи Радостин Танев от ГЕРБ. По думите му това създава предпоставка за падането на актове в съда.

Промените актуализират и списъка с наркотичните вещества. Предложена е и санкция за собственици на коли, предоставили ги на пияни, дрогирани или неправоспособни лица, според която автомобилът ще бъде спиран от движение между 6 месеца и една година.

#1 Гризли 02.06.2017 в 14:51:55

Проблемът не е, че има знаци за камери по пътищата.. Проблемът е, че няма камери по градовете! Когато сложите камери във всеки град, на всяко кръстовище и когато започнете да събирате глобите от тези камери, тогава нещата ще започнат да се оправят! В градовете (почти) няма знаци за камери, обаче няма и камери! Затова навсякъде е пълна джунгла... А явно на повечето шофьори само с тоягата може да им се покаже, че има правила за спазване... Така че махнете знаците за камери, на кой му пука! Но сложете много камери в градовете... И извън градовете, но да не забравите да инструктирате полицаите да спрат да се крият като мишки по храстите...

#2 explorer 02.06.2017 в 17:01:22

В Конституцията на РБ, глава 2, Чл. 32. ал.2 е записано: Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи. Заради едното непознаване на правата и свободите ни сме склонни да се наведем за пореден път и да отстъпим пред некадърността и малоумието

Новините

Най-четените