Марешки: Няма да станем коалиционен партньор на сегашната власт

Партия "Воля" при никакви обстоятелства не би станала коалиционен партньор на настоящото управление. Това заяви пред Нова телевизия партиният лидер Веселин Марешки.

"Нашата партия няма тази сила, с която може да предизвикаме някакви промени", призна той и допълни, че не иска да е в парламента само заради сделките.

"Преди изборите се срещнах с хора, които ми казаха, че ще подкрепят тази сглобка на правителството, защото очакват еди-каква си голяма сделка да се случи и те да бъдат участници в нея", заяви Марешки.

По негови думи сделката, която все още не е реализирана, е за 50 милиона долара и е в сферата на имотите в Русе.

"Тя е свързана с част от малките коалиционни партньори. Става дума за бизнесмен, който е близък до лидера на една от трите формации в Обединените патриоти. Ако тази сделка стане факт, аз ще я осветя", обеща Марешки.

"Аз ще вървя по моя път, но ако на следващите избори се окаже, че е по-добре да правиш коремни и да си връщаш по 300 лева от заплатата, аз ще си върна по 500 лева от заплатата и ще правя по 10 коремни. Ще си сложа един лост пред парламента и няма да запълвам дупки или да правя бензиностанции", заяви той.

Марешки допълни, че не е ядосан на президента, а на "тези, които опитват да измамят българския народ, че са алтернатива".

Лидерът на "Воля" обясни решението си собственоръчно да запълни дупка на улица във Варна с думите: "Всеки гледа да направи магистрали, да изпълни големите проекти, в които има стотици милиони. А една дупка няма кой да запълни".

Според него сделката за ЧЕЗ ще приключи по начина, по който е започната: "Семейство Върбакови ще станат собственици на ЧЕЗ. Не вярвам, че по някакъв начин държавата е замесена. По-скоро може би не са само семейство Върбакови, а и някакви други скрити хора с тях, но това не е незаконно".

#1 cheung 29.04.2018 в 10:51:50

Гнусна мутра, по-добре да не ставаш коалиционен партньор на която и да е власт!

Новините

Най-четените