Синът на Първанов си купил СПА-хотел за милиони

27-годишният Ивайло Първанов, син на бившия президент Георги Първанов, е станал съсобственик на петзвездния СПА-комплекс в Кюстендил "Стримона спа", съобщава бТВ в свое разследване.

Съдружник в имотната сделка на младия Първанов е сестрата на депутата Кирил Добрев - Мариана Добрева. Двамата си делят собствеността в съотношение 49% за Ивайло Първанов и малко над 50% за Мариана Добрева.

Сделката е сключена на 5 юни, а уставът на дружеството показва, че размерът на капитала, в който е включен СПА-комплексът, е над 7,5 млн. лева.

На 25 юни Първанов и Добрева са вписани като членове на Съвета на директорите на "Стримона Спа" АД. Ивайло Първанов е избран за представител на СД.

Георги Първанов обяснява луксозната придобивка на младия си син с "пари, които са събрани в резултат от неговата трудова дейност". Наред с това, бившият президент твърди, че той и съпругата му са подпомогнали 27-годишния си син в сделката - без да посочва в какъв размер.

Третата част от финансирането е дошла от банков заем в размер на 2 265 000 лева, съобщава бТВ.

В писмена позиция до телевизията Ивайло Първанов съобщава, че дружеството, което е придобил, има големи дългове от над 3 милиона лева.

Първанов пише, че произходът на парите за хотела са: "собствени средства, дивиденти и заем от фирма „Айви СМ" ООД, където същият е съдружник."

#1 TheRock 01.08.2015 в 11:46:42

Преди доста години Кирил Добрев бе заловен с крупна сума в брой на границата. А знаем че Гоце е руска марионетка и един от най-корумпираните политици в България. Та така. Една въшка като се напие с кръв и излиза на челото, остава само да бъде смачкана.

#3 TheRock 02.08.2015 в 09:58:26

Наистина сме големи мързеливци!!! Мързи ни дори да изринем мафиотската сган, която смуче кръвта ни!!!

#4 AlahAkbar 02.08.2015 в 14:44:37

Нахални до безобразие крадливи червени гниди...

#5 bono 02.08.2015 в 21:51:42

Това в Кюстендил не им е единственият подобен хотел! Техен е и Белчин гардън, който навремето беше партийна школа, а днес скъпарски СПА комплекс!!!

#6 bastard 18.06.2016 в 01:23:40

27-годишният Ивайло Първанов, син на бившия президент Георги Първанов, е станал съсобственик на петзвездния СПА-комплекс... Георги Първанов обяснява луксозната придобивка на младия си син с "пари, които са събрани в резултат от неговата трудова дейност". ---------------------------- Това е почти същото като обяснението на Путин за милиардите на кръстника на дъщеря му - виолончелиста Ролдугин, на говорителя на Кремъл, господин Песков, за произхода на парите за часовника му за 630 000 долара и на главния прокурор на Русия, господин Чайка, за произхода на парите, с които неговия син пък си купи хотел в Гърция.

Новините

Най-четените